- Jeg har blitt modigere av dette

Kristin ble offer for spillet, og måtte ut av 71 grader nord mandag.

UTE: Kristin måtte ut i kveldens episode av 71 grader nord. Foto: TVNorge

  • Janne Hagen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Konkurransen om å nå helt til Nordkapp hardner til uke for uke. Denne gang måtte Kristin Bøgeberg Jonsson ut av 71 grader nord.

— Hva skar seg under stemmegivningen?

— Hallgeir holdt ord, men Anniken valgte heller å sette meg nederst. Forstod egentlig at hun var i allianse mot meg, men fikk et lite håp da hun sa at hun skulle hjelpe meg videre.

Brukte taktikk selv

For to uker siden stemte Kristin Andreas Brunes ut, for å redde seg selv.

- Falt du for eget grep i dag?

— Det er veldig lett å være etterpåklok og jeg har tenkt utrolig mye på akkurat den avgjørelsen å gi Andreas minuspoengene. Med ham videre, ville ganske mye blitt annerledes og eventuelle motallianser kunne blitt bygd. Men der og da følte jeg at det var det eneste jeg kunne gjøre for å selv komme videre. Andreas beskrev alt ganske bra med at jeg kjente kniven mot strupen.

En konkurranse som 71 grader nord består ikke bare av å klatre de høyeste toppene og være sterkest i terrenget. Allianser og taktisk spill er også viktig for å komme seg videre.

- Burde du ha satset på andre allianser? Eller funket den alliansen du var en del av?

— Alliansebygging er mye vanskeligere enn det jeg først trodde..Man går rundt og er litt småparanoid og egentlig burde man bare stole på seg selv. De personene som jeg allierte meg med, er de jeg kom best overens med og som gav størst turglede. Det er også de jeg har hatt kontakt med i ettertid, i tillegg til Hallgeir som jeg fikk bedre kontakt med mot slutten av mitt 71-eventyr. Det ikke så mye å gjøre når fem deltakere tidlig danner en allianse. Ser jo nå at det var smart.

- Skulle vunnet

- Men ville det ha vært mulig å gjøre ting annerledes, og kommet videre i konkurransen?

— Jeg skulle vunnet den siste frikortkonkurransen. Og jeg skulle ønske at Jørgen vant i duellen mellom han og Jan Tore tidligere i konkurransen. Da tror jeg alt ville blitt annerledes.

Kristin mener produksjonen har klippet sammen TV-serien slik at det blir best tv-underholdning. Hun tror det må være vanskelig å koke ned så mye materiale til sendinger à 1,5 time. Men synes TVNorge har klart å gjenspeile virkeligheten på en bra måte som hun kjenner seg igjen i.

— En av de beste opplevelsene i konkurransen var rett etter at jeg hadde klatret på Bladet. Det var en helt fantastisk følelse!

— Det vanskeligste i konkurransen var da jeg måtte gi minuspoeng til noen av de andre i gruppa. Den sosiale konkurranse som på en måte alltid var tilstede ble veldig krevende, spesielt etter et hardt oppdrag. Det var vanskelig å slappe 100 prosent av.

Viktig spill 71 grader nord har likevel vært nokså tett opptil slik hun forventet.

— Jeg forventet at det skulle være hardt, men sekken var mye tyngre og mer irriterende enn jeg hadde sett for meg. Det gikk heldigvis bedre etterhvert da litt flere muskler kom, flirer hun.

Men det mentale og sosiale spillet var nok viktigere enn hun hadd trodd på forhånd.

— Selve spillet var viktigere og startet tidligere enn jeg hadde trodd. Jeg skulle ønske at det var viktigere å få med personer som fortjente å vinne og at ikke spillet ødela for at det skjedde.

Kristin er godt fornøyd med de erfaringene hun har fått gjennom konkurransen.

— Jeg har blitt mye modigere etter konkurransen og jeg har også fått mersmak på litt mer ekstreme turer. Bruken av kart og kompass og navigering generelt kommer jeg til å få god bruk for senere. I tillegg har jeg erfart å samarbeide med svært ulike personligheter fra meg selv i veldig stressede situasjoner. Dette er veldig positivt å kunne overføre videre til arbeidslivet.

Hun synes det har vært en super deltakergruppe i årets 71 grader nord.

— De har klart å få med seg veldig ulike personligheter.

Petter med pizza De syv gjenværede deltakerne i 71 grader nord måtte i kveldens sending ta seg fra fra Ålesund til Solvik utenfor Fauske. Lagleder Hallgeir bestemte at Kristin, Jan Tore og Tarjei måtte skaffe seg skyss selv fra Ålesund til Trondheim. I Trondheim måtte de ta nattoget mot Bodø og det viste seg å bli en utfordring å rekke toget, men det gikk med et nødskrik.

På veien jobbet Hallgeir iherdig med å få kompisen Petter Northug til å møte dem på jernbanestasjonen, og Nortug stilte med varm pizza til de slitne og sultne deltakerne.

I Solvik ble de delt i tre grupper før de gikk inn i Svarthammarhola, en grotte utenfor Fauske.

Det ble en merkelig opplevelse i grotten. Kristin og Jan Tore ble ett lag som slet, Hallgeir og Tarjei ett lag som fungerte ok, og Anniken og Lene ett lag som surret - og Trine måtte bære dobøtta.

Inne i grotten var det mellom to og seks grader, omtrent som i et kjøleskap. Grotten regnes for å være Nordens største naturlige fjellhall og en av de få i Europa som har en innvendig isbre. Gruppene skulle finne poster inne i grotten for å høste poeng. Men det var kaldt, mørkt og trangt.

— Det er vanskelig å navigere i grotten, det eneste lyset du har er hodelykten, forklarte Jan Tore.

Han var på lag med Kristin, men de to hadde store problemer med å samarbeide.

— Jan Tore er sta som et esel, kommenterte Kristin.

Det ble en annerledes og noe klaustrofobisk naturopplevelse som kunne avrundes med at tre heldige fikk ringe hjem. De heldige var Trine som fikk en følelsesladd samtale med sine tre barn, ......

Frikort til Lene Frikortkonkurransen ble en slitsom kamp i dolomittbruddet i Fauske. Gjennom konkurransen har flere kommentert at Lene bidrar litt lite i gruppa, og har et snev av divatendenser. Kristin mener likevel at Lene ville klart seg uansett, fordi hun er i en sterk allianse.

Kristin følte seg ikke trygg. Jentene prøvde å gå sammen om å få ut Jan Tore, men ingen stoler på noen lenger, så Kristin prøvde også å få Hallgeir til å gi henne mange poeng så hun ikke skulle ryke.

Hallgeir holdt ord, han, men det holdt altså ikke for Kristin.

Fire deltakere hadde henne på nederste plass - så noen hadde altså ikke holdt ord.

Overlykkelig Men selv om det er surt å ryke ut, er Kristin glad tross alt.

— Jeg er overlykkelig over å ha kommet gjennom nåløyet til 71 grader nord og på den måten fått være med på et utrolig eventyr, oppsummerer hun.

HARDT: - Jeg forventet at det skulle være hardt, men sekken var mye tyngre og mer irriterende enn jeg hadde sett for meg, sier Kristin. Foto: TVNorge

Publisert
  1. Underholdning
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Omfattende koronatiltak i Bergen: – Nå må vi dessverre til pers igjen

Omfattende koronatiltak i Bergen: – Nå må vi dessverre til pers igjen, sa byrådsleder Roger Valhammer…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Alle må ta et tak

  2. Kvinne skal ha fått halsen skåret over ved kirke i Nice

  3. Telenorbygget solgt

  4. 20 etterforskere slutter på samme avdeling

  5. Nå gjelder påbudet om munnbind

  6. Ras på E39 i Sunnfjord