17. mai-video tar av på Facebook

— Det er jo ekstra morsomt når det er en ekte familie foran kamera, sier Kristoffer Joner til BT.

Publisert:
svp://103364

«Krampaktig» er laget av Gine Therese Grønner, ekskjæresten til Joner. Filmen er spilt inn utenfor huset hennes i Sydnesgaten. Grønner er selv foran kamera sammen med Joner og datteren deres Téa på 12. ## — Tatt på kornet

De gjør en scene alle kan kjenne seg igjen i – krangel og stress på 17. mai før de skal ut for å rekke festlighetene. Men på Facebook kommer det lykkelige bildet frem.

Da far og datter jobbet sammen første gang:

Les også

Like imponert av Téa som av Leo

— Når Therese ga meg manuset, var det ikke mye på stusse over. Dette har hun tatt på kornet, konkret og tydelig, sier Kristoffer Joner.

«Krampaktig» ble spilt inn for to uker siden og fikk premie i Minuttfilmkonkurransen 2016 i forrige uke. Og nå går filmen som en farsott på sosiale medier. I løpet av et døgn ble det loggført 25.000 visninger på Facebook.

Modig og ærlig

— Jeg tror folk kjenner igjen disse glansbildene vi viser på Facebook og Instagram. Derfor treffer den. Endelig er det noen som viser hvordan det er. Det blir jo ekstra morsomt når det er en ekte familie foran kamera. Det blir litt meta.

Tok «Bølgen» i fjor:

Les også

- Vi trives sammen

— Hvor lang tid brukte dere på innspillingen?

— Rundt åtte timer. Vi skal jo dekke inn med nærbilder og litt større formater. Alt tar tid, sier Joner.

BØLGEN: Kristoffer Joner og «Bølgen» solgte over 800.000 norske kinobilletter i fjor høst. Foto: Filmweb

Dette er faktisk tredje gangen han spiller inn kortfilm med datteren Téa. Han er imponert over hva hun får til foran kamera,.

— Om hun har det i blodet? Jeg vet ikke. Hun er i hvert fall veldig modig og ærlig. Det er ok for Téa å se at vi kan gjøre slike ting sammen, sier Joner.

Trassig jente

— Det er få forum for å vise kortfilmer. Dette viser at Facebook ikke er så dumt, sier Gine Therese Grønner smilende.

Hun forteller at hele prosjektet vokste frem i hu og hast. For på sommerfilmfesten til den lokale filmbransjen, er det hvert år en liten konkurranse.

— Kristoffer like manuset og kom opp med fly fra Stavanger samme dag. Dagen etter filmet vi. Klippingen skjedde om natten. Vi var fire stykker på sett. Det var virkelig effektivt, sier Grønner.

I fjor laget hun kortfilmen «Redo», som stort sett ble spilt inn på Arboretet og Botanisk hage på Milde. Der også spilte Kristoffer og Téa far og datter. Den filmen går nå sine runder på internasjonale festivaler.

— Téa synes det er gøy å lage film. Hun har spilt småjenter tidligere. «Endelig, mamma», jublet hun da hun nå skulle få spille en litt trassig jente på 12. Téa skal fjerne strengen på tennene om noen måneder, så vi måtte jo sørge å få det med også, sier Grønner med et smil.

Lykkelig verden

Hun er veldig klar på at manuset er fiksjon, ikke virkelighet.

— Jeg er jo i 30-årene og har levd et liv. Det er mye å hente.

— Du har også et budskap i bunn?

— Ja. Jeg synes ikke det bare er uproblematisk at Facebook bare viser lykkelige mennesker i en lykkelig verden. Det kan få en til å stusse over om det er bare er en selv som har litt å streve med i livet, sier Grønner.

svp://103364
Publisert: