Pop uten stopp

Det ville vært frekt å si at DJ Annie og Frøken Blytt spiller hockeysveispop. Men det ville vært riktig.

TEKST: ERIK FOSSEN FOTO: RUNE SÆVIG

— Jeg vil høre på en plate jeg kjøpte i Oslo - den er kjempebra! Anne Strand stråler entusiastisk og snart smatrer en nyinnkjøpt tolvtommer av den japanske disko-eksperimentalisten Cornelius utover anlegget på Agora. I ett års tid har Anne og venninnen Kjersti (under navnene DJ Annie og Frøken Blytt) latt entusiasmen smitte og musikken fenge på klubbkvelden Pop ´Til You Drop. Nå er det på tide å kikke nærmere i platebagene deres.

Kjersti setter på neste plate, en forunderlig, gøyal sak hvor noen som kaller seg DMX Krew redegjør for uttrykket konnichi wa.

— Flere japanere, altså?- Nei, de skal være tyske, sier Kjersti og studerer omslaget. Anne mikser videre til Finland og bandet Op: l Bastards.- De må skrive det slik fordi de ble saksøkt av Opel, forklarer hun.- Funky style, roper vokalisten over høyttalerne. Fredag er han gjesteartist på Pop ´til you drop, under navnet DJ Kaukolappi.

Da klubben først dukket opp var det stort sett jentenes forkjærlighet for Madonna, Blondie og åttitallet det ble fokusert på. Nå er det imidlertid moderne elektronika som får dominere.

— Vi har fått høre mye mer musikk etter at vi begynte. Er blitt mer oppmerksom, sier Kjersti.- Det er mye elektronisk musikk som har åttitallet i seg, men på en annen måte. Sånn som DMX Krew, legger hun til.

— Hva er favoritten din for tiden, da?- Chicks On Speed, selvfølgelig. "Glamour Girl" spiller vi nesten hver gang. Og den tror jeg vi alltid kommer til å spille, svarer Kjersti. Hun setter på den rampete jentetrioens hjemmesnekrede minihit. Den minner vagt om noe kjent noe.- Det høres ut som "Vogue" av Madonna, sier Anne. - Vi prøver å få Chicks On Speed til å spille her.

- Hvordan definerer dere hva som passer på Pop ´Til You Drop? - Jeg deler det i tre, sier Anne. - Det er litt elektronisk-basert musikk, litt pop og indie og litt rock og heavy. Men jeg vil definere alt som pop. Pop er for alle.- Det er veldig individuelt hva folk kaller pop, skyter Kjersti inn.- Stilen vår er akkurat som en hockeysveis, avslører Anne.

— Javel?- Luggen er det elektroniske, det korte på toppen er indie-musikken og det lange bak er Blondie, Transvision Vamp og sånn. Jeg har tenkt lenge på det, ler hun.

Vi graver videre i platebunkene, og finner alt fra Add N to (X), Peaches og Hexstatic til Annes nyinnkjøpte samleplate med gamle Madonna-syvtommere. Venninnen smiler.

— Madonna blir du aldri ferdig med, sier Kjersti. Om hun mener Anne eller menneskeheten generelt er vanskelig å vite.

Pop til you drop, Agora, fredag 9. februar 2001, kl. 22.00.

Anne Strand (til v.) og Kjersti Blytt har drevet klubben Pop ´Til You Drop i ett år og en måned nå. Og de går neppe lei av Madonna eller Chicks On Speed med det første.