Paul McCartney til Bergen

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

En av tidenes største artister og låtskrivere gjør sin aller første konsert i Bergen, på Koengen, 24. juni. Dette blir hans eneste konsert i Norge i år.

22.500 billetter

— Det er ingen overdrivelse å si at dette er den artisten vi har fått flest spørsmål om siden vi begynte å arrangere konserter på Koengen for ti år siden. Jeg har hatt budsjetter på Paul McCartney omtrent årlig siden 2009. Vi har vært veldig nær noen ganger, men aldri kommet helt i mål. Nå skjer det endelig. Det er virkelig stort, sier Frank Nes i Bergen Live.

Det legges ut 22.500 billetter for salg. Ordinært billettsalg starter førstkommende lørdag.

Les også:

Frank Nes og co. hadde Rolling Stones på Koengen for ti år siden. Nå kommer Beatles-legenden. Ringen er sluttet.

Konserten i Bergen er del av «One on One»-turneen som starter i Fresno, USA 13. april. Paul McCartney og bandet flytter over til Europa og Düsseldorf 28. mai.

I Norge: Paul McCartney på scenen i Bærum, Telenor Arena, i fjor sommer. Abe Laboriel jr. på trommer bak.

Mange Beatles-låter

McCartneys forrige verdensturné, «Out There» (2013-2015), spilte inn hele 228 millioner dollar. Han stoppet i Telenor Arena 7. juli 2015 og spilte for fullsatt sal. Han begeistret blant annet Aftenpostens anmelder.

Denne gangen er Bergen eneste stoppested i Norge.

2015-konserten i Oslo:

På forrige turné spilte McCartney som regel over 40 låter hver kveld – i drøye tre timer. Cirka 30 av disse var hentet fra Beatles-katalogen. Det er snakk om at både låtmeny og sceneoppsett skal dresses om til den forestående turneen, men det kommer låter fra hele karrieren, inkludert Wings og soloplater. Majoriteten vil uansett være Beatles-låter – og der er katalogen usedvanlig rik.

Har bursdag samme dag

Med seg på scenen har 73-åringen det samme bandet som har fulgt ham det siste tiåret, deriblant Abe Laboriel jr. på trommer. Han var faktisk trommis på den første konserten Bergen Live arrangerte på Koengen, med Sting i 2006.

MULTIKUNSTNER: Paul McCartney foran sitt oljemaleri «Big Mountain Face».

NRK reporter Bård Ose er en av landets fremste Beatles-kjennere, og skal faktisk være turguide for en reisegruppe til Liverpool i slutten av mai. Formål: Å tråkke i Beatles' fotspor.

— 24. juni er faktisk bursdagen min, så McCartneys konsert er helt klart den beste bursdagspresangen jeg kunne fått. Familie og venner trenger ikke å invitere meg på kaffe og kaker. Dagens feires på Koengen. Paul McCartney var den første popstjernen jeg kunne navnet på, sier Ose.

Skrev brev til byrådslederen:

Les også

McCartny ber Bergen droppe kjøtt

Koster flesk

Den billigste billetten til Paul McCartney på Koengen 24. juni, koster 1000 kroner. Av dette er 50 kroner avgift til Billettservice.

2500 billetter skal selges til den «gylne sirkelen» foran scenen. Der koster billettene nær det doble, 1965 kroner (inkludert 65 kroner i avgift).

Les også:

Les også

Svak krone gir dyrere konserter 

BT har tidligere skrevet at den svake kronen gjør at honorarer – som hentes i dollar, pund eller euro – til dels er blitt 50 prosent dyrere siden 2012. Dette får også konsekvenser for billettprisene til Paul McCartney.

Konserten vil gi knappe 25 millioner kroner i billettomsetning — hvis den blir utsolgt.

Når yngre publikummere

UNGT PUBLIKUM: Paul McCartney spilte inn låten «Four five seconds» sammen med Rihanna og Kanye West.

— Vi er ikke opptatt av å ha dyrest mulig billetterer, men dette må balanseres i forhold til kostnadene. Alternativet er at Paul McCartney spiller i en annen by, sier arrangør Frank Nes – som tidligere har uttalt til BT at håper det blir lenge til at en normal arenakonsert vil koste over 1000 kroner billetten.Han håper selvfølgelig at folk flest har råd til å betale såpass mye for en konsertbillett.

— Vi ser at en artist som Paul McCartney også når yngre publikummere, blant annet etter samarbeidet med Rihanna og Kanye West, sier Frank Nes.

Skal du på konserten? Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet!

Publisert: