Slik blir det på Koengen

Arrangørene oppfordrer på det sterkeste publikum til å ta bussen til Koengen i kveld. 13.000 mennesker skal være innenfor gjerdene når David Bowie går på scenen, etter planen kl. 20.00.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

Mye av opplegget i kveld blir som under Elton Johns konsert i fjor. Men noe er forandret. Det blir ingen VIP-tribune eller andre fasiliteter for spesielt innbudte. Kapasiteten er økt, både når det gjelder servering og toalettforhold.

Fortsatt billetter

Og det er fortsatt billetter å få. Ikke mange, riktig nok. Men fra kl. 16.00 i dag blir 40 billetter lagt frem for salg ved inngangen fra Bontelabo, sier Sturle Viketun i Stereostar Productions. Her er det altså bare å stille seg i kø...

Publikum skal slippe inn til konserten via to innganger, en ved Bontelabo og en ved Hotell Orion. Allerede kl. 17.00 åpner portene, og arrangørene føler seg trygge på at alle skal kunne komme innenfor i tide.

— Men vi oppfordrer folk til å komme tidlig, da slipper de å bli stående lenge i kø. Det er jo også en stor fordel hvis de ønsker å få en god plass, nær scenen, sier Viketun.

Ikke VIP-opplegg

Ved denne konserten er det ikke noe spesielt opplegg for «Very Important Persons». I fjor var det reist en tribune for VIP-ene, men den brøt sammen da den ble tatt i bruk. I år stiller alle likt - ingen spesialbehandling. Og det gjør ting litt enklere for arrangøren.

— Vi har også økt kapasiteten på serveringen, den var i minste laget i fjor. Det blir flere barer på tre forskjellige salgsområder og fem punkter for servering av mat. Det blir også flere toaletter enn i fjor, og de skal være mer synlige. Men det kan jo være en idé for dem som skal inn å ta et lite toalettbesøk før de drar hjemmefra, sier Viketun.

Ellers oppfordrer han så sterkt han kan folk til å ta bussen. Det er beskjedent med parkeringsplasser i området, og det kan bli plundrete å få satt fra seg bil.

Ingen store gjenstander

Arrangørene minner også om fotoforbudet, noe som er en del av avtalen med artistens management. Ingen digre kamera, med andre ord. De foreslår også at folk tar med seg regnklær heller enn paraplyer. Andre større gjenstander er også uønsket. Det kan bli aktuelt å konfiskere saker som er uønsket, men arrangørene ser helst at de slipper det. Publikum kan gjøre sitt med ikke å dra med seg mer enn nødvendig for å nyte konserten.

— Vi vil gjerne råde folk til å sko seg etter forholdene, det er tross alt utendørs dette. Men vi satser på at det tørker opp. Værmeldingen er positiv, og vi har tradisjon for flaks med været, sier Viketun og krysser fingrene.

Og så en siste melding: Bowie og hans følge vil selge offisielle T-skjorter under konserten.

— Det folk blir tilbudt ute på byen av alskens Bowie-effekter, er piratkopier eller greier som er produsert uten tillatelse. De ekte varene selger inne på området, sier Viketun.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert