Schwarzenegger satser på politikken

Ronald Reagan gikk fra å være en dårlig skuespiller til å bli guvernør i Califonia, og siden president i USA. Nå vil Arnold Schwarzenegger følge i Reagans fotspor.

  • Krister Hoaas
    Krister Hoaas
    Bergen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Han har allerede en fotballstadion oppkalt etter seg, nå vil Arnold Schwarzenegger sette politiske spor etter seg. Den 55-årige skuespilleren har annonsert at han kan tenke seg å stille som kandidat til guvernør-posten for Republikanerne i solstaten California, i landet hvor intet er umulig.

I Reagans fotspor

Skulle Schwarzenegger lykkes, blir han ikke den første som går fra underholdningsindustri til politikken, skjønt de to arenaene av og til kan være vanskelig å holde fra hverandre. Ronald Reagan gikk fra western-filmer til å bli guvernør i Califonia i perioden 1967-1975. I 1980 danket han ut Jimmy Carter og inntok det hvite hus i Washington som USAs 40. president.

Wrestling-stjernen Jesse "The Body" Ventura ble valgt til guvernør i "norske-staten" Minnesota i 1999 etter at han hadde vært borgermester i statens sjette største by, Brooklyn Park, fra 1991 til 1995. Også Clint "Dirty Harry" Eastwood har en politisk karriere bak seg, om enn i langt mer beskjeden størrelse. Han var borgermester i den lille rikmanns-småbyen Carmel mellom San Francisco og Los Angeles i to år.

Bestemmer seg etter Terminator-premiere

Arnold Schwarzenegger har imidlertid ikke tatt den endelige avgjørelsen. Den treffer han etter premieren på hans nye film "Terminator 3 — Rise of the Machines" 2. juli, fortalte Schwarzeneggers politiske rådgiver(!), George Gorton, til pressen.

Gorton bekreftet at den østerriksk-ættede muskelbunten har hatt møter med mulige støttespillere i en kampanje for å plassere "Terminator" i guvernørstolen.

Schwarzenegger trenger 900.000 underskrifter for å kunne stille som kandidat til guvernørvalget i California.

ARNOLD FOR GOVERNOR: Blir dette Californias neste guvernør?

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert