Schwarzenegger satser på politikken

Ronald Reagan gikk fra å være en dårlig skuespiller til å bli guvernør i Califonia, og siden president i USA. Nå vil Arnold Schwarzenegger følge i Reagans fotspor.

Publisert Publisert
  • Krister Hoaas
iconDenne artikkelen er over 17 år gammel

Han har allerede en fotballstadion oppkalt etter seg, nå vil Arnold Schwarzenegger sette politiske spor etter seg. Den 55-årige skuespilleren har annonsert at han kan tenke seg å stille som kandidat til guvernør-posten for Republikanerne i solstaten California, i landet hvor intet er umulig.

I Reagans fotspor

Skulle Schwarzenegger lykkes, blir han ikke den første som går fra underholdningsindustri til politikken, skjønt de to arenaene av og til kan være vanskelig å holde fra hverandre. Ronald Reagan gikk fra western-filmer til å bli guvernør i Califonia i perioden 1967-1975. I 1980 danket han ut Jimmy Carter og inntok det hvite hus i Washington som USAs 40. president.

Wrestling-stjernen Jesse "The Body" Ventura ble valgt til guvernør i "norske-staten" Minnesota i 1999 etter at han hadde vært borgermester i statens sjette største by, Brooklyn Park, fra 1991 til 1995. Også Clint "Dirty Harry" Eastwood har en politisk karriere bak seg, om enn i langt mer beskjeden størrelse. Han var borgermester i den lille rikmanns-småbyen Carmel mellom San Francisco og Los Angeles i to år.

Bestemmer seg etter Terminator-premiere

Arnold Schwarzenegger har imidlertid ikke tatt den endelige avgjørelsen. Den treffer han etter premieren på hans nye film "Terminator 3 — Rise of the Machines" 2. juli, fortalte Schwarzeneggers politiske rådgiver(!), George Gorton, til pressen.

Gorton bekreftet at den østerriksk-ættede muskelbunten har hatt møter med mulige støttespillere i en kampanje for å plassere "Terminator" i guvernørstolen.

Schwarzenegger trenger 900.000 underskrifter for å kunne stille som kandidat til guvernørvalget i California.

ARNOLD FOR GOVERNOR: Blir dette Californias neste guvernør? Foto: FOTO; SCANPIX/CAMERA PRESS

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Gutt (1) falt i elv i Geiranger – funnet død etter flere timer

  2. Plutselig møtte Baste en oter på bytur

  3. Ordfører vil ha ny motorvei i Åsane i dagen: – Vi må velge den billigste løsningen

  4. Koronavaksine klar for siste testfase

  5. Hellas krever småbarnsmor fra Bergen utlevert: – Helt ubegripelig

  6. Rådmannen sov knapt på flere uker etter møtet med familien: – Jeg angrer ikke

  1. Underholdning