Keira Knightley er blitt voksen

– Jeg kan mye mer enn å lage bestselgende blockbuster-filmer, sier Keira Knightley når vi treffer henne i London. Nå vil hun lage mer alvorlige filmer.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Den første sjørøverfilmen «Pirates of the Caribbean» gjorde Keira Knightley til megastjerne nærmest over natten da filmen kom ut i 2003. Nå er hun tilbake sammen med Johnny Depp og Orlando Bloom i film nummer to: «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest».

– I forrige film var rollen min ganske moralsk og snerpete, men nå er jeg mer lurvete og uflidd. I denne filmen har jeg på mange måter tatt for meg Elizabeth Swann og gjort henne voksen, forklarer Keira Knightley på sin veloppdragne engelsk når vi treffer henne til et eksklusivt intervju i London.

Det er ikke bare karakteren i filmen som er blitt mer voksen siden sist. Da opptakene begynte i Karibia for fire år siden var Keira Knightley bare 17 år gammel. Nå har hun fylt 21, og hun har allerede opplevd suksess som mange eldre skuespillere bare kan drømme om.

Pirat-suksess

Den første av de tre piratfilmene «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» ble nemlig en kassasuksess uten like, og den så mye omtalte og etterlengtede oppfølgeren har allerede slått alle rekorder både i USA og Storbritannia. Selv om det var piratfilmen som virkelig ga Keira Knightley et navn, så har hun allerede en lang karriere bak seg. Hun vokste opp i en skuespillerfamilie og den første tv-rollen fikk hun allerede som syvåring. Mange vil også huske henne fra filmer som «Bend it like Beckham» og fjorårets «Pride and Prejudice».

Keira Knightley er utvilsomt blitt lagt merke til og hun ble nylig den tredje yngste kvinnen i Storbritannia til å bli Oscar-nominert for beste kvinnelige hovedrolle. For den nye engelske vidunderjenten betyr det mye penger, tilbud om flere roller og regelmessige filmkyss fra alle ungjenters drøm slik som Orlando Bloom – og nå i den siste piratfilmen får hun kysse sex-symbolet Johnny Depp.

Fikk kysse Depp

– Det er ikke sant at jeg ba manusforfatterne legge inn et kyss med Johnny Depp, men jeg må innrømme at jeg ble glad da jeg leste manus og fant ut at jeg skulle kysse Johnny Depp.

Keira Knightley ler høyt og hjertelig når vi treffer henne på et av Londons mest eksklusive hoteller. Den lille, svarte sommerkjolen sitter tett om midjen og hun ser meg dypt inn i øynene når hun snakker. Hun har et vinnende vesen og det er lett å forstå at hun gang på gang er blitt utropt til den mest sexy filmstjernen gjennom tidende. Et britisk sosietetsmagasin utnevnte henne nettopp til Storbritannias mest ettertraktede ugifte kvinne.

Mer alvorlige filmer

– De to neste filmene dine er begge mer alvorlige og tyngre filmer basert på kjente romaner. Er det et bevisst veivalg for deg?

Keira Knightley tenker seg aldri lenge om før hun svarer.

– Jeg liker ikke de populære blockbuster-filmer spesielt godt, men de har åpnet mange dører for meg som nå gir meg muligheten til å gjøre filmer som passer min smak bedre.

Keira forklarer at det er drama og filmer med menneskelige følelser som ligger hjertet nærmest. Allerede neste år er hun premiereklar med «Silk» – en mørk kjærlighetshistorie basert på italienske Alessandro Bariccos roman med samme navn. Keira hadde boken med seg på filmsettet til «Pirates of the Caribbean» og siden ble hun håndplukket til rollen.

– Det er viktig at jeg ikke bare spiller unge jenter som vokser opp. I «Silk» spiller jeg en mer voksen person. Det er en ny utfordring for meg og jeg kunne bare ikke si nei til rollen.

I tillegg til en tredje «Pirates of the Caribbean»-film neste år, er Keira Knightley også aktuell med nok en tung drama-produksjon basert på en roman av den anerkjente engelske forfatteren Ian McEwan. I «Atonement» spiller hun blant annet mot Venessa Redgrave.

— Har ikke spisevegring

Selv om Keira Knightley nå har fått et så stort navn at hun endelig får lage de filmene hun aller helst vil lage, så liker hun slett ikke all oppmerksomheten som følger skuespillerjobben. Hun skyr premierer og kjendisfester som pesten og går bare ut i blitsregnet dersom jobben krever det. Og hun har definitivt ikke fått mersmak på den delen av skuespilleryrket etter premieren på «Pirates of the Caribbean» i London.

– Jeg lider ikke av spisevegring. Det er jeg helt sikker på, for vi har hatt sykdommen i familien og jeg vet hva jeg snakker om, forklarer Keira og hever stemmen. Det er tydelig at oppslagene i de engelske avisene har såret henne.

Ryktene oppsto etter at hun hadde på seg en svært så åpen Gucci gullkjole på premierefesten. Selv etter at Keira gjentatte ganger har benektet påstandene, hevder de britiske sladrebladene at den tynne skuespilleren nå skal behandles for sin spisevegring.

Det eneste som er sikkert at Keira Knightley aldri kommer til å ha på seg gullkjolen igjen. Hun har gitt den til en veldedig organisasjon som vil auksjonere den bort.

TRYGVE SØRVAAG

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Film
BT anbefaler

De har kjempet om Bergen i snart to år. Nå er det bestemt hvem som får bli.

Kommunen har nå bestemt hvilke tre selskaper som får dele byen mellom seg de neste to årene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bilen bak reagerte på vingling på E39

  2. Joachim Høegh-Krohn leder en statsbedrift i Bergen. I fjor tjente han like mye som 47 industriarbeidere.

  3. Buekorps marsjerte før begravelsen til Julianna (13)

  4. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

  5. Slik vil streik ramme Bergen: Her kan det bli stengt

  6. Fra dette bygget styres den ukjente Mohn-familiens Argentina-eventyr