Blipp & co samlet inn 632.000 til koronarammede: – Midt mellom å grine og å sovne

Nerdelandslaget gamet og sendte direkte i 12 timer lørdag. Resultatet ble 632.000 kroner til Unicefs nødarbeid for koronarammede land.

Slik kjenner vi Stian Blipp - som programleder på TV 2. Men lørdag var det en kjellestue med gaming som var arenaen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Nå er jeg midt mellom å begynne å grine og å sovne, sier en sliten, men lykkelig Stian Blipp til BT i 23.20-tiden lørdag kveld.

Da har han og makker Andreas Hedemann i Nerdelandslaget akkurat avsluttet en 12 timer lang spillseanse og innsamlingsaksjon fra kjellerstuen hans.

– Norges nerder kom sammen

Resultatet ble hele 632.000 kroner, som alle skal gå til Unicef sitt hjelpearbeid mot koronavirus-spredning i fattige land.

– Dette er en av de fineste dagene jeg kan huske. Norges nerder har kommet sammen med 12 timer med tv-spill og underholdning, og donert masse penger til Unicef, sier Blipp, kjent som programleder i TV 2.

Slik så øyeblikket ut da Stian Blipp (t.v.) og Andreas Hedemann skjønte at målet om 600.000 kroner var nådd.

Men han er også en del av podcasten og spillsamfunnet Nerdelandslaget, som samler tusenvis av norske gamere. Lørdagens sending var en slags «tv-aksjon» for gamermiljøet.

– Det er et helt fantastisk resultat, som kommer til å bidra så mye i arbeidet vi gjør. Jeg er målløs over at så mange gamere der ute gir så mye til oss, sier Erlend Johansen, digital strategidirektør i Unicef Norge.

Hele seansen ble streamet på portalen Twitch, og kan sees i opptak her.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert