— Jeg merker det på gaten eller når jeg går ut. Blir gjenkjent overalt. Det blir mange selfies daglig. Men det går bra. Jeg er bare meg selv, sier Leif Einar Lothe, alias Lothepus, til BT.

Dokuserien «Fjorden Cowboys» ble en uventet seersuksess på TV 2 Zebra i vår. Lothepus og bestevennen Joar Førde ble nærmest allemannseie. Nå er de midt i innspillingen av to nye sesonger.

Tilbys titusener for å feste

44-åringen har også en artistkarriere på si. I morgen er det konsert på Rick's. Da serveres det låter fra hans ferske album «Cowboyhjarta», som har solgt hele 8000 eksemplarer i sommer.

— Folk som har greie på det, mener at dette ikke skal gå an. Opprinnelig ble jeg anbefalt å trykke opp 500- 700 CD-er. Men jeg ga blaffen og trykket 2000 eksemplarer. To uker senere måtte jeg trykke opp 2000 til. Det første albumet mitt solgte bra uavhengig av «Fjorden Cowboys», men også det har tatt av nå i sommer, sier Lothepus.Han er blitt sin egen merkevare. På nettsiden kan man kjøpe alt fra T-skjorter og kalkulatorer til kondomer (med inskripsjonen «går det så går det«). Det er blitt en veldig grei biinntekt.

— Vi produserte 25.000 Lothepus-kondomer. Min sønn pakker for harde livet på lageret. Bestillingene ramler inn.

- Inntektspotensialet er stort?

— Ja. Jeg blir tilbudt 10.000 kroner bare for å være med på fester og drikke med folk. De tilbyr seg å hente meg i helikopter. Hver helg kunne gått med til det, men jeg kan jo ikke hoppe på den galeien. Da hadde det gått galt. Det er viktig å ta de rette oppdragene, mener Lothepus.

Frekke tilbud

Samboeren Randi er også med på TV-skjermen. Paret holdet ennå ut med hverandre, til tross for at fristelsene er mange.

— Det blir en del tilbud fra damer, ja. Noen er veldig frempå. Men jeg må holde meg i skinnet. Randi blir så sint. Hun er sjalu som faen, sier Lothepus og smiler.

Egentlig driver han i anleggsbransjen. Per dags dato har han seks-syv mann i arbeid. Sangen er bare noe som har ballet på seg.

— Første gang jeg sto edru på en scene var i 2009, etter et veddemål med min søster. Hun lovet meg en gratistur til Afrika hvis jeg tok utfordringen. Det gjorde jeg. Og tur ble det.

- Er du komfortabel med å være sceneartist?

— Absolutt ikke. Det er like skummelt hver gang. Jeg er livredd i garderoben. Men jeg liker å presse meg selv. Jeg har også med veldig proffe musikere i bandet. Det hjelper veldig på, mener Lothepus.

Tar hensyn til barna

I disse dager har han stort sett et kamerateam på hjul. 20 nye episoder skal spilles inn i løpet av et år. I motsetning til første sesong, som det tok flere år å filme.

— Jeg føler ikke at de nye episodene skiller seg så veldig fra de gamle. Når jeg nå snart er ferdig med synging og salutter, skal vi på jakt. På Hardangervidda. Vi finner på ting hele tiden. Det er ikke noe manus. Jeg ringer til regissøren dagen før, forteller hva jeg skal gjøre.

- Er det gøy med all viraken?

— Ja. Men det er litt masete og, for jeg har så mye på blokken. Trykket på jobben er det samme.

- Du har en datter på 10 og to gutter på 7 og 20. Er de flau av pappaen?

— Litt i starten, men det har gått seg til. Jenten synes det er litt rart at alle kjenner meg igjen på gaten. Jeg forklarer at Lothepus er Lothepus, pappa er pappa. Akkurat det er jeg obs på, sier Lothepus.