Hetest på Twitter i 2011

Det sosiale nettmediet Twitter har oppsummert året som snart er over og lagt ut lister over de mest omtalte emnene og mest brukte #hashtag-ene.

Publisert:

TOPPER: På toppen av listen ligger #egypt, som refererer til opprøret i Egypt i løpet av våren, demonstrasjonene på Tahrir-plassen og til slutt president Hosni Mubaraks avgang. Foto: SCANPIX

Klaus Børringbo

Temaene på topplisten over de mest populære og brukte #-tagene for 2011 viser hvordan Twitter har fungert som informasjonsspreder rundt viktige og seriøse saker, men også litt lettere saker og rent sladder, i året som har gått, skriver Aftenposten.no.  

#-tegnet, også kalt hashtag, samler meldinger om samme tema på Twitter.

Egypt og Sheen

På toppen av listen ligger #egypt, fulgt av #tigerblood.

Den første refererer til opprøret i Egypt i løpet av våren, demonstrasjonene på Tahrir-plassen og til slutt president Hosni Mubaraks avgang.

Les også

[No available link text]

Nummer to på listen referer til kommentarer skuespilleren Charlie Sheen kom med etter at han fikk sparken fra TV-serien ”Two And A Half Men”.

#-taggen refererer direkte til et sitat fra Sheen, der han sier til kjendisnettstedet, RadarOnline; ” My fangs are dripping tiger blood.”

Sheen startet samtidig opp sin konto på Twitter og satt ny rekord med over en million mennesker som fulgte ham i løpet av de første 24 timene.

Les også

[No available link text]

Han brukte det sosiale mediet til å kommentere sin egen krangel med produsentene av TV-serien.

Mange katagorier

I tillegg har Twitter offentliggjort en rekke andre lister over populære temaer, i ulike kategorier.

Mubaraks avgang toppet nyhetslisten, etterfulgt av raidet mot Osama bin Ladens hjem i Pakistan. På tredjeplass ligger jordskjelvet og den påfølgende tsunamien i Japan.

Les også

[No available link text]

Spekulasjonene om hummersmørbrødet, McLobster hos McDonald, topper matlisten.

Den ved årets begynnelse ukjente artisten, Rebecca Black, topper musikklisten.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Publisert: