Adele avbrøt George Michael-hyllest

Adele ble den store Grammy-vinneren. Men det ble ingen priser til Bergen.

Publisert:

NATTENS VINNER: Adele ble den store vinneren under Grammy-showet natt til mandag. Foto: LUCY NICHOLSON, REUTERS / NTB SCANPIX

Adele vant årets sang og beste pop-album, men det var hennes hyllest til George Michael, som stjal de største overskriftene. Han døde 25. desember i fjor. Adele åpnet hele showet og kom tilbake for å hylle Michael.

FEM PRISER: Ingen tvil om at Adele var stjernen under årets Grammy-show. Foto: MIKE BLAKE, REUTERS

– Jeg beklager for at jeg bannet

Like etter at hun hadde startet å synge «Fastlove», avbrøt hun låten og startet å banne.

– Jeg beklager for at jeg bannet, og beklager for å starte på nytt. Kan vi være så snill å starte på nytt? Jeg beklager, jeg kan ikke ødelegge dette for deg. Jeg beklager, sa hun ifølge VG som beskrev scenen slik:

«Med bilder av George Michael i bakgrunnen startet hun deretter på nytt, til stor applaus fra publikum. Da sangen var ferdig tok hun til tårene.»

David Bowie, en annen avdød stjerne, vant hele tre priser etter at han døde i fjor. Han vant klassen beste rockesang, rockefremføring og beste alternativrock-album. Alle prisene for albumet og sangen «Blackstar», ifølge NTB.

PÅ STJERNEFEST: Bergenseren Håkon Matti Skrede var nominert til Grammy som dirigent for fire bergenskor. – Det er litt av et sirkus å være med på, sier Skrede. Foto: Tor Høvik

– Ikke skuffet

Blant de norske nominerte var Håkon Matti Skrede og Bergen Filharmoniske Kor. Sammen med Edvard Grieg Kor, Bergen Domkor og Collegium Musicum var de nominert til Grammy i kategorien «best choral performance» – beste korfremføring. Nominasjonen kom for platen «Janáček: Glagolitic Mass», spilt inn av Bergen Filharmoniske Orkester.

Men prisen gikk til Warzawa Filharmoniske Orkester og deres kor.

– Jeg er ikke skuffet. Det er utrolig stas bare å være nominert, sier Håkon Matti Skrede til BT, akkurat i det han er på vei ut av Grammy-gallaen i Staples Center i Los Angeles.

Skrede er dirigent og kormester for Bergen Filharmoniske Kor.

Les også

Les også: Kormesterne

– Det viktigste er å bli lagt merke til internasjonalt, og det blir man bare ved å bli nominert til en sånn pris, sier Skrede.

Heller ikke direktør for Bergen Filharmoniske Orkester, Bernt Bauge, var nevneverdig skuffet.

Ingen priser til Norge

– Nominasjonen er et bevis på at det har skjedd et fabelaktig løft på korfronten i Bergen. Både i Bergen Filharmoniske Kor, men også i Bergen generelt, sier Bauge.

Det ble i det hele tatt ingen norske Grammy-priser til Norge natt til mandag, verken til Stargate, Cashmere Cat eller noen av de andre nominerte.

Andre nordmenn var også med på flere produksjoner i gjeve kategorier i år, blant annet en av de høysthengende prisene, årets album. Justin Biebers album «Purpose» var blant de nominerte, og inneholder låten «Company», skrevet av Axident, alias Andreas Schuller.

Prisen gikk altså til Adele.

MICHAEL I FOKUS: Adele hyllet avdøde George Michael på scenen under Grammy-utdelingen. Foto: LUCY NICHOLSON, REUTERS / NTB SCANPIX

Les også

Grammy-nominasjon til Harmonien

Det ble heller ikke pris til Jarle Bernhoft og Fred Ball, som begge bidro Rihannas siste plate «Anti», nominert i kategorien «Best urban contemporary album». Den prisen gikk til albumet Beyoncé for albumet «Lemonade».

Blant andre som ikke nådde opp i år er duoen Stargate. Sammen med Sia Furler var Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen nominert i klassen «Beste sang skrevet for visuellmediene» for Shakira sin låt «Try Everything» som var en del av Disney-filmen «Zootopia».

Den prisen fikk låten «Can't Stop The Feeling!» fra animasjonsfilmen Trolls.

Fem nominasjoner

Morten Lindberg og hans selskap var nominert hele fem ganger for tre utgivelser – blant dem flere for «Reflections» med Øyvind Gimse, Geir Inge Lotsberg & Trondheimsolistene, men fikk ingen priser.

Lindbergs studio 2L har siden 2006 produsert 28 Grammy-nominerte album og Lindberg selv har vært nominert 17 ganger, uten å vinne.

Det ble delt ut hele 84 priser i Los Angeles søndag.

Her er noen av vinnerne

Her finner du noen vinnere av de 84 prisene som ble delt ut i Los Angeles natt til mandag:

 • Årets album: Adele, «25»
 • Årets låtinnspilling: Adele, «Hello»
 • Årets sang (låtskriving): Adele og Greg Kurstin, «Hello»
 • Beste nykommer: «Chance the Rapper»
 • Beste musikkvideo: Beyonce, «Formation»
 • Beste popalbum, vokal: Adele, «25»
 • Beste popfremføring (solo): Adele, «Hello»
 • Beste rapalbum: Chance the Rapper, «Coloring Book»
 • Beste urban contemporary album: Beyonce, «Lemonade
 • Beste rockealbum: Cage the Elephant, «Tell Me I’m Pretty»
 • Beste alternativrock-album: David Bowie, «Blackstar»
 • Beste countryalbum: Sturgill Simpson, «A Sailor’s Guide to Earth»
 • Beste rockefremføring: David Bowie, «Blackstar»
 • Beste rockesang: David Bowie, «Blackstar»
 • Beste rapsang: Drake, «Hotline Bling»
 • Beste rapfremføring: Chance the Rapper featuring Lil Wayne and 2 Chainz, «No Problem»
Publisert: