Eventyrgutten møtt av folkehav

Alexander Rybak ble møtt av jubel og sang fra tusener fans han landet på Gardermoen sent søndag kveld.

Publisert Publisert
 • NTB
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Det var fullt kaos da Alexander Rybak landet på Gardermoen søndag kveld. Melodi Grand Prix-vinneren ble møtt av mange tusen elleville fans.

Les alt om Grand Prix-triumfen her!

Mange av dem hadde ventet tålmodig i flere timer. Da helten endelig kom ut i ankomsthallen ville jubelen ingen ende ta. Folk brøt sperringene og flokket seg rundt Norges nye kjæledegge.

Det gikk til tider vel hardt for seg, presset var stort og flere barn havnet på gulvet. Men ifølge informasjonssjef Jo Kobro på Oslo Lufthavn Gardermoen skal ingen ha kommet til skade.

– Vi skulle nok ha hatt flere folk på plass. Jeg følte selv presset og det gikk hardt for seg til tider. Men i det store trekk gikk det bra, og Alexander kom seg helskinnet ut, sier Kobro til NTB.

Overveldet

Helten selv så helt overveldet ut. Vel hadde han på direkten lørdag kveld invitert hele Norge til å møte ham, men at så mange skulle komme...

– Herregud, hva har jeg gjort? Det er helt utrolig, jeg hadde kanskje trodd det skulle komme 20–30 personer, fikk hovedpersonen stotret fram etter å ha blitt geleidet gjennom menneskemengden av flere sikkerhetsvakter.

Jo Kobro anslår at rundt 5.000 mennesker hadde møtt opp for å hylle 23-åringen.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende her, sier Kobro.

Hyllesten startet allerede da flyet takset inn til terminalen. Fire brannbiler spylte flyet fra Moskva rett etter landing.

– Dette er en æresbevisning vi vanligvis bare bruker når nye ruter åpner eller en kaptein går av, sier Kobro.

Håpet på frieri

En av de mange tusen som hadde møtt opp på Gardermoen var Maren Skorpen (22). Studenten hadde tatt turen fra Oslo sammen med noen venner.

– Jeg håper på et frieri. Egentlig er jeg ikke Grand Prix-fan, men da jeg så Alexander i semifinalen falt jeg fullstendig. Fantastisk musikk og sjarm. Sjarm er alt, sier Maren.

Noe frieri ble det ikke. Som de fleste andre måtte Maren ta til takke med å se sjarmøren på avstand.

Det tok tid å få loset Alexander Rybak inn i den ventende bussen. Noen konsert ble det ikke, men allsang av «Fairytale» fikk han med seg før han forlot Gardermoen med politieskorte.

Mandag venter velkomstfest i hjemkommunen Nesodden, som blant annet hadde Nordre Nesodden skolekorps på plass på Gardermoen. «Fairytale» ble selvsagt avspilt, noe korpset gjorde allerede under 17. mai-arrangementet i hjembygda tidligere på nasjonaldagen.

Publisert

Les videre

 1. Det store kuppet
  Kassebiler, ukjent band ... og Alexander Rybak. I sommer inntar han Måløy.

  Les hele artikkelen

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Sakene flest leser nå

 1. – Vi er bekymret. Neste uke kan bli krevende.

 2. Omkom etter frontkollisjon med lastebil på E39

 3. Som turist frå Austlandet forventar eg betre enn dette

 4. Ved utbrudd må Bergen importere munnbind

 5. Fra lørdag må utestedene stenge kranen ved midnatt: – Det gjør det umulig å drive bedrift

 6. Gjenåpningen av Norge settes på vent: – Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet

 1. Musikk