Ny plate fra Queen

Queen er tilbake med nytt materiale. Her er en smaksprøve på hva den nye utgaven av rockegigantene har å by på.

Øyvind Berekvam

«C-lebrity» er navnet på den nye singelen fra Queen+ Paul Rodgers. Den nye sangen fikk sin premiere på britisk radio mandag, men kan også lyttes til på bandets offisielle nettside. Dette krever imidlertid at du er medlem av bandets «album club».

Album

Den nye singelen er hentet fra det kommende albumet «The Cosmos Rocks», og det nye verket er ventet den 15. september. Den nye utgaven av bandet, som på konsertplakater og det nye albumet omtales som Queen+Paul Rodgers, har gjort stor suksess som en konsertattraksjon de siste årene. Queen-fansens appetitt på de legendariske sangene har ikke blitt mye mindre siden Freddie Mercurys død i 1991, men det var ikke uten videre sikkert at de gamle rockerne ville by på nytt materiale.

Helter

Paul Rodgers er en legende innen rocken, og har selv frontet klassiske band som Bad Company, Free og The Firm. Han spilte sammen med de resterende medlemmene Brian May og Roger Taylor da Queen ble innlemmet i UK Music Hall of Fame, og kjemien var så god at de bestemte seg for å legge ut på en større konsertrunde i 2005. På konsertene framføres en lang rekke Queen-hits, samt enkelte låter fra karrieren til Rodgers, blant andre «All Right Now».

YouTube

Queen-bassist John Deacon har trukket seg ut av musikkbransjen, og har ikke ønsket å være med i den nye utgaven av bandet. I 2005 gav den revitaliserte utgaven av bandet ut konsertalbumet «Return of the Champions», men nå er det altså duket for en hel plate med nye sanger. Bandet har denne uken lansert sin egen kanal på YouTube, og de som er skeptiske til «Nye Queen» kan studere bandet nærmere der.

Her er Queen+Paul Rodgers versjon av «Tie Your Mother Down»:

Hva tror du om Queens comeback? Si din mening her!