«Ylvis» utsatt på grunn av «Berlinerpoplene»

I TVNorges «hemmelige» sendeplaner var den nye TV-serien til «Ylvis» planlagt å starte mandag 12. november. NRK1-suksessen «Berlinerpoplene» satte en stopper for det.

Publisert Publisert
  • Arild Berg Karlsen
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

— Det stemmer at vi opprinnelig hadde tenkt å ha premiere på «Norges herligste» en uke før, det vil si mandag 12. november klokken 21.30. Da vi la våre opprinnelige planer og datoer for sendetid i juli, var utgangspunktet at med lead-in fra finalen av «71 grader nord» - som sendes 12. november - så ville vi sannsynligvis også ha mange med oss inn i premieren på «Norges herligste». Nå blir det i stedet premiere den 19. november.

Det er Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge, som forteller dette til Bergens Tidende.

Så kom «Berlinerpoplene»

— Men det var før NRK1 erobret mandagskveldene med «Berlinerpoplene»?

— Ja, dette var før vi visste at «Berlinerpoplene» på NRK kom på mandager klokken 21.30 i seks episoder, og før det ble en så stor suksess som det er blitt. Når det er én million seere på «Berlinerpoplene» på en mandag, så er det bare ca. én mill seere igjen til fordeling på alle de andre kanalene ifølge «People Using Television»-tallene til TNS Gallup, forklarer Landsverk.

— Men dere har fortsatt troen på Ylvis-brødrenes TV-serie?

— Helt klart. Etter å ha sett flere av opptakene er vi helt sikre på at dette er et program som vil fungere skikkelig bra på TVNorge. Vi får servert spennende historier fra mennesker som ikke akkurat er typiske A4-mennesker. Dette i kombinasjon med to programledere som både byr på seg selv, og som ikke minst har humor og sjarm og en varm kjemi, gjør at dette programmet bør ha stort potensial, sier Landsverk.

Bestilt flere episoder

Så sikre på suksess er man i TVNorge at man har utvidet bestillingen til brødrene fra Bergen.

— Ja, i TVNorge tror vi så mye på konseptet - og på Ylvis-brødrene - at vi har tillatt oss å bestille flere episoder enn opprinnelig planlagt. De to skal nå totalt lage 13 episoder à en time. Det betyr at vi sender fem episoder før jul, og de resterende åtte frem mot påske neste år. Vår opprinnelige bestilling var på ti episoder. Det betyr at vi trenger mer tid til forarbeid og research. Og ikke minst blir gjennomføringsfasen hva gjelder opptaks- og redigeringstid lenger. Dette i kombinasjon med at «YLVIS 3»-showet i Oslo hadde premiere på Edderkoppen den 31. oktober gjorde at vi måtte stokke noe om på alle planene for å få kabalen til å gå opp, sier Eivind Landsverk

Reklamekampanje

Og TVNorges programdirektør skjuler overhodet ikke at han har stor tro på serien:

— Det er blitt et knallprogram, og etter min mening en kjempeserie, som vil fremstå som innovativ og morsom med masse humor og sjarm, takket være to fantastiske og talentfulle programledere. I forkant vil vi markedsføre programmet på egen skjerm, på board og som radioreklame. Slik håper vi flest mulig vil bli oppmerksomme på programmet, og dermed også få med seg premieren, sier programdirektør Eivind Landsverk.

UTSATT: TVNorge har valgt å utsette premieren av Ylvis-brødrene sitt TV-show - på grunn av populariteten til «Berlinerpoplene». FOTO: TVNorge

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Koronasmittet reiste mellom tre kommuner – nå må 70 personer testes

  2. – No er han Noregs aller dårlegaste politiske strateg

  3. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk de dødsdommen

  4. Ordføreren inhabil - måtte forlate krisemøte

  5. Bergen mister stor prestisjekonferanse: - Veldig trist

  6. Slik vil regjeringen unngå at barnefamilier på ferie havner i koronafelle