Underholdningsintervju med brodd

Tett kammerspill, godt manus, gode skuespillere – jo da!

Publisert: Publisert:
5 av 6 hjerter

Han har laget filmer før òg, favorittskuespiller Steve Buscemi.

I «Interview», som er en remake av den drepte nederlandske regissøren Theo van Goghs film, har Buscemi også laget manus. Dessuten har han, takk og lov, plassert seg selv i hovedrollen og plukket med seg unge og lovende Sienna Miller. Det kan bli god film av slikt.

Det er det blitt.

«Interview» er fullstendig avhengig av nettopp manus og skuespillernes prestasjon for å kunne fungere. For filmen er teatralsk i form. Den består av en lang samtale mellom to mennesker, og alt foregår i ett rom. «Interview» kunne med andre ord vært flyttet til en teaterscene uten store problemer.

Handlingen er spunnet rundt det tittelen indikerer: Et intervju.

Den tidligere velrenommerte utenriksreporteren Pierre Peders har falt så dypt i sin karriere at han blir satt til å intervjue såpestjerner. Deprimert, motstrebende og arrogant uforberedt møter han den idolet Katya, filmskuespilleren som skal promotere sin nye skrekkfilm. De to møter hverandre på en restaurant. Det går som det må: Etter noen få runder blir det totalt brudd mellom samtalepartene. Katya forlater lokalet i fullt sinne, rasende over journalistens mange ramsalte fornærmelser.

Ute på gaten blir Peders påkjørt av en taxisjåfør som mister konsentrasjonen ved synet av selveste Katya. Hun føler seg så pass skyldig over uhellet at hun tar med seg den utidige Peders hjem for plastring.

Dette blir begynnelsen på en lang kvelds ferd mot natt. Intervjuet, og en intens katt-/musejakt kan begynne. For hvem er egentlig den mest kyniske av de to? Hvem lurer hvem?

Miller og Buscemi er gnistrende gode, og handlingen sklir akkurat så langsomt fremover at det går an å tenke på lignende gode filmopplevelser med tett kammerspill som «Virginia Woolf» og «Lost in translation».

ASTRID KOLBJØRNSEN

TETT: Møtet mellom utenriksreporteren Pierre Peders og såpestjernen Katya byr på godt og tett kammerspill. Foto: Filmweb

Publisert: