Trør til med egen sykkelserie på TV

Norske kjendiser skal vise sine ferdigheter på to hjul i grimstadsyklist Dag Otto Lauritzen sitt et eget tv-program som starter til våren.

  • Jon Anders Møllen

Programkonseptet har fått navnet «På hjul med Dag Otto» og starter en gang på våren 2010. Endelig dato er ennå ikke fastsatt, skriver Agderposten.

Bragder

— Jeg gjør ikke dette for å stikke meg frem, men jeg elsker å sykle i Europa, og nå får jeg gjøre det til en jobb. Og så får jeg formidlet gleden jeg føler over å holde meg i form, sier syklisten til avisen.

Den tidligere proffsyklisten er kjent for sin bragder, blant annet i Tour de France, men har de siste årene hatt andre roller på kjendisarenaen. I tillegg til å være TV 2s sykkelekspert, har han deltatt i programmer som «Skal vi danse?» på TV 2 og «Mesternes Mester» i NRK.

«På hjul med Dag Otto» spilles inn i ulike land i Europa. Målet er å vise andre kulturer og land, og få et møte med kjendiser. Medprogramleder blir Kristian Ødegård, kanskje best kjent som nøtteknekker i TV 2-nøttene og programleder i «Skal vi danse?»

Kristian med

— Han er en hyggelig gutt, og veldig interessert i sykkel, sier Lauritzen.

Blant kjendisene som blir å se i tv-ruta er blant annet Trond Espen Seim, Anders Baasmo Christiansen og Ingrid Bolsø Berdal, og idrettsveteranene Ove Aunli og Odd-Bjørn Hjelmeset. I et program, som spilles inn i neste uke, skal grimstadmannen sykle med Lars Sponheim i Spania.

Ifølge TV 2s pressekontakt, var en økende interesse for sykling blant nordmenn en viktig årsak til at TV-stasjonen tente på Lauritzens idé.