Donkeyboy spilte på Haukeland

Publisert:

donkeyboys.jpg Foto: Eirik Brekke

  • Utrolig positivt, i en ellers vanskelig hverdag, sier kreftsyke Elizabeth Lee Grongan om minikonserten

Et hundretalls innlagte og pårørende gledet seg stort over en minikonsert på Haukeland universitetssykehus. Innsalget var bandet Donkeyboy, som senere i dag topper plakaten på VG-listas Topp-20-konsert på Festplassen.

Blant publikum var Elisabeth Lee Grongan, som er innlagt ved sykehuset med Hodgkins lymfom, eller lymfekreft.

— Det er utrolig kjekt med et så positivt avbrekk, fra en ellers tung hverdag. Jeg får ikke gjort så mange andre ting, så det er veldig fint at vi kan gjøre noe sammen her, sier Grongan.

Onsdag hadde hun med seg hele familien i sykehusets foaje, blant andre sin datter Iril (12), som skulle få æren av å åpne showet.

— Det blir litt skummelt, men spennende, sa Iril rett før konserten.

Gave i posten

Inn foran en fullsatt foaje kom et postbud med en pakke, som Iril Grongan fikk pakke opp foran rullende TV-kameraer og knipsende fotografer. I pakken lå et kort, som avslørte at det var Donkeyboy som skulle spille. Da det ble lest opp gikk det et sus gjennom publikum.

— Dette er et kjempebra tiltak. For alle de som ikke kan ha sommerferie men er lenket til sykehuset, et dette gull verdt, sier sykepleier Jeanette Angen.

Donkeyboy spilte tre sanger, nevnelig «Crazy something normal», «Triggerfringer» og «Pull of the eye».

Bandet selv var fornøyd med seansen.

— Vi ser at det blir satt pris på. Når man ser utover salen og fanger opp sånne små smil, er det tilbakemelding nok, sier vokalist Kent Sundberg.

Opptredenen var ikke bare i en spesiell setting, men viste også bandet fra en uvant side.

— Vi spiller sjelden akustiske konserter, så sånn sett var dette enda mer unikt, sier Sundberg.

Datt av hesten

For Nathalie Dahle Young (9) kom overraskelseskonserten som et tegn fra oven. Hun hadde egentlig tenkt seg på konserten på Festplassen i dag, men falt av en hest i går kvled, og havnet på sykehuset.

— Jeg var på en bondegård og red på en hest. Så begynte bare hesten å galoppere kjempefort, og så falt jeg av, forklarer Young.

Men favorittbandet fikk hun med seg likevel.

— Det var disse jeg ville se. Det var kjempeflaks, konkluderer Young med et smil.

HELL I UHELL: Nathalie Dahle Young (9) skulle egentlig se Donkeyboy i kveld på Festplassen, men havnet på sykehus etter en ulykke. Tilfeldigvis kom bandet til henne i stedet. Foto: Eirik Brekke

OPERERT: En nylig operert Sofie Johansen(4) fikk med seg konserten på Haukeland sykehus. Foto: Eirik Brekke

FULL FOAJE: Thomas Drabløs på trommer og resten av Donkeyboy skapte fin stemning på Haukeland sykehus. Foto: Eirik Brekke

Publisert: