- Triennalen har et forbedringspotensial

Direktør Evelyn Holm synes det er for tidlig å trekke konklusjoner om den lokale interessen for utstillingene før triennalen er over.

Publisert Publisert

FOR TIDLIG: Evelyn Holm er leder for Bergen Assembly. Hun synes det er for tidlig å evaluere triennalen.

 • Bergens Tidende
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Lørdag er det fire uker siden den første kunsttriennalen i Bergen åpnet, men Assembly-ledelsen har hittil ikke prioritert å innhente besøkstall. Direktør Evelyn Holm regner med å ha besøkstallene for triennalen klare i løpet av neste uke.

Alle de elleve utstillingsstedene er bemannet med vakt som fører logg over hvor mange som går inn. Tall Bergens Tidende har hentet inn fra noen av stedene tyder på besøket så langt har vært lavt. Holm mener tallene vi har fått fra Kode ikke stemmer med hennes opplysninger, og at det må avklares hvordan billettene skal telles i forbindelse med billettsamarbeidet Bergen Assembly har med Kode.

Vil øke aktiviteten

- Hva synes du selv om publikumsinteressen for Bergen Assembly-utstillingene?

- Jeg er svært fornøyd med den internasjonale responsen utstillingene har fått, men ser at triennalen har et forbedringspotensial når det gjelder lokal kommunikasjon og markedsføring. Vi vil øke aktiviteten lokalt fremover. Vi merker også stor interesse fra andre steder i landet. Jeg synes ikke vi skal konkludere med stor eller liten publikumsinteresse før utstillingsperioden er over, sier hun.

- Hvem er bergens­triennalen til for?

- Bergen Assembly har to målgrupper. Den ene er et lokalt, nasjonalt og internasjonalt fagpublikum, som det virker som vi i stor grad har nådd. Den andre er det alminnelig kunstinteresserte publikum. Erfaring viser at dette publikumet i hovedsak kommer fra byen eller landet der biennalen eller — som i dette tilfellet triennalen, finner sted.

Evaluerer etterpå

- Er det noe dere kunne gjort annerledes for å få opp interessen?

- Vi har planer om evaluering av hele prosessen i løpet av neste år.

Bergen kommune har bevilget 16 millioner kroner for å få samtidskunsttriennalen opp og stå. Kulturbyråd Gunnar Bakke (Frp) ønsker ikke å kommentere besøkstallene på Bergen Assembly før de offisielle tallene foreligger, noe de vil gjøre midt i utstillingsperioden.

- Når utstillingen er ferdig, skal dette evalueres, noe vi gjør med alle store prosjekter. Denne evalueringen kan ikke gjøres før utstilling er avsluttet og fakta og tilbakemeldinger er registrert, sier han.

Bakke trekker frem den store medieinteressen for Bergen Assembly, både nasjonalt og internasjonalt. Han berømmer også triennalen for å ha en bred formidlingsstrategi med tilbud til familier, barn og unge, i tillegg til at åttendeklassingene i Bergen og alle elever på videregående skoler i Hordaland har fått tilbud om å besøke Bergen Assembly 2013.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

 1. Millionsatsing på kunst er en publikumsflopp
  Bergen Assembly har ambisjoner om å være den viktigste kunstbegivenheten i Norge i år.

  Les hele artikkelen

BT anbefaler

Venner av drapssiktet student: Han endret seg, ble mer isolert og fikk en mørk form for humor

Vennene beskriver ham som en fin gutt. Samtidig peker noen av dem på varsellamper fra fortiden.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. Død kvinne var student ved NHH: – Nå handler det om å ivareta hverandre

 2. Askøy kurser 30 ansatte i smittesporing

 3. – Beregn ekstra tid

 4. Mann truffet av stålbjelke

 5. Hjemmekontor? Fem ting du aldri bør gjøre på jobbens PC.

 6. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren