Stian Blipps TV 2-satsing spilles inn i Bergen

For første gang på 20 år lager TV 2 et studiobasert talkshow fra Bergen. «Stian Blipp Show» får premiere til våren.

Publisert Publisert

VERFTET: Stian Blipp i pilotepisoden som ble spilt inn i Røkeriet på USF Verftet i november i fjor. Foto: TV 2

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Første episode av «Stian Blipp Show» spilles inn på USF Verftet onsdag 8. mars. Så går det slag i slag hver onsdag frem til 3. mai. Det er planlagt totalt åtte programmer. Om programmene blir direktesendt på TV, kommer senere på kvelden eller blir vist en av de påfølgende kveldene, er ennå ikke bestemt.

Spiller ball med Ylvis

– Vi spilte inn piloten i Bergen og skjønte med en gang at det var her vi skulle ha showet når det kom på luften. Jeg vil vise at vi kan lage tidenes show fra Bergen, sier Blipp til BT.

Showet produseres av Concorde TV AS, selskapet til Ylvis. Bård og Vegard Ylvisåker eier totalt 56 prosent av aksjene.

RØKERIET: Slik kan Røkeriet på USF Verftet bli rigget til under talkshowet. Foto: TV 2

– Concorde er det perfekte stedet å lage det – et lite selskap med veldig kreative og nytenkende folk. Vegard og Bård har vært en stor inspirasjon for meg lenge, så det er gøy å kaste litt ball med dem på dette prosjektet, sier Blipp.

Han benekter at det er noe kniving mellom de to humorleirene fra Bergen.

– I disse dager er det mer et kollektivt idémylder og god sparring. Vi har hatt noen intense kamper i både kabal og rubiks kube. Så helt superproduktivt på kontoret er det nok ikke helt ennå, påpeker Blipp.

Bergen ga rette svar

Daglig leder i Concorde TV, Hasse Lindmo, var veldig fornøyd med pilotepisoden som ble spilt inn for snart et år siden i Røkeriet.

– Dette er et show som har vært planlagt lenge. Det var mye trøkk og entusiasme i bergenspublikummet under opptaket 3. november i fjor. Bergen var førstevalget. Og piloten ga de rette svarene, sier Lindmo.

GJESTER: Stian Blipp skal presentere kjente gjester på en ny måte i talkshowet sitt. Foto: TV 2

TV 2 har ikke laget et studiobasert underholdningsprogram fra Bergen siden 1990-tallet. Røkeriet er laget for forsterket musikk og kjører jevnlige livekonserter, men Lindmo sier det vil gå greit å gjøre lokalet om til et fullgodt TV-studio.

– Det er et stort apparat som skal inn. En stor produksjon. Men det får vi til. For Concorde TV er dette en stor og viktig produksjon. Vi gjør selvsagt andre ting også, som «I kveld med Ylvis», men dette er noe vi bruker mye ressurser på, sier Lindmo.

«Stian Blipp Show» presenteres som et talkshow der humor, vennskap, samhold og forholdet til publikum står sentralt. Blipp skal komme tett på sine gjester og sitt publikum.

– Vi kan love sprudlende påfunn og kjente gjester som viser nye sider av seg selv. Dette skal bli et lekent og uforutsigbart show der Stians optimistiske og nysgjerrige holdning til sine medmennesker blir en drivende kraft. Jeg tror det blir vårens viktigste vitaminpille, mener Humorsjef på TV 2, Alice Sommer.

– Dette er Stians baby

Hun er klar på at dette er et show som det fungerer perfekt å gjøre i Bergen.

– Vi vil gjøre et show med et stort og entusiastisk publikum. Vi trenger et sted der denne entusiasmen synes. I så måte er jeg sikker på at Bergen har landets beste publikum. Det føles ekstra gøy å lage TV i Stians hjemby. Jeg tror denne energien vil gi talkshowet det lille ekstra. Dette er jo så til de grader hans baby. Hans DNA vil prege alt som skal skje.

MUSIKAL: For tiden spiller Stian Blipp i «Singin' In The Rain» på Folketeateret i Oslo. Her sammen med andre bergensere involvert: Atle Halstensen, Siren Jørgensen og Bjarte Hjelmeland. Foto: Jo Straube

– Hvorfor har ikke TV 2 tenkt på å lage et slikt underholdningsprogram i Bergen tidligere?

– Det kan du si. Da ideen kom opp, tror jeg vi var flere som fikk en aha-følelse: «Hvorfor har ikke dette skjedd før?». Vi gleder oss. For TV 2 er dette en av de store satsingene i vår. Stian er også en av våre viktigste profiler. Det er spennende at han får sitt eget show i en så ny setting, sier Sommer.

– Bergen har ikke hatt noe studioshow på så lenge jeg kan huske. Nå håper jeg mine kjære medbergensere vil være med på å få det til. Det er viktig å presisere at dette er et show sendt fra Bergen, ikke et bergensprogram. Det vil ikke bli buekorps og nystemten i vignetten. Når det er sagt, prøv å samle 250 bergensere i et rom uten at det merkes, sier Blipp.

For at «Stian Blipp Show» skal bli en suksess, trenger TV 2 å fylle Røkeriet hver onsdagskveld. Billettsalget er allerede åpnet.

Publisert