Big Brother vurderes fortsatt

TVNorge vurderer når programmet Big Brother skal begynne igjen. - Tiden er i ferd med å renne ut for å sende i vårsesongen, sier informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth.

Publisert: Publisert:
Per Jon Odéen

Han bekrefter at TVNorge gjør seriøse vurderinger om å sende enda en runde med Big Brother:

— Men nå er tiden i ferd med å løpe fra oss dersom vi skal greie dette allerede til våren. Tross alt er det et hus som skal bygges, søkere skal velges ut og vi skal gjøre mye forarbeid før vi kan gå på luften. Men jeg kan bekrefte at Big Brother er blant de prosjektene vi vurderer på sendeskjemaet vårt. Vi har en fortløpende diskusjon om hvordan vi skal legge opp vårsesongen, sier Gjelseth.

— Men ut fra det du sier, tyder det på at Big Brother er tiltenkt høstsesongen?

— Blir det ikke til våren, så er Big Brother aktuell til høsten. Beslutningen må vi ta i løpet av noen uker. Bergens Tidendes oppslag om at Big Brother skal komme tilbake, er ikke endelig avgjort hos oss, men som sagt: Programmet ligger til vurdering og er blant de mulighetene vi har for kommende sesonger, sier Gjelseth diplomatisk.

Noe av problemet for Big Brother- sendingene er at inntektene ikke ble store nok. Med produksjonsutgifter på rundt 40 millioner kroner, må TVNorge ha solide reklameblokker rundt sendingene for å få dekket utgiftene. Den amerikanske styreformannen Tellenbach ga i fjor uttrykk for at TVNorge ikke tjente godt nok på en så stor suksess som Big Brother hadde vært.

De siste ukene har mye gått rette veien for TVNorge. Kanalen er etablert som en god nummer tre i det norske fjernsynsmarkedet og kostnadskutt har gjort at underskuddene blir mindre. Etter tredje kvartal i år, ligger underskuddet på rundt på 17 millioner kroner. I denne uken kommer TVNorge til å lansere den internasjonale suksessen med «The Ousbornes», som MTV har sendt. Serien om rockefamilien Ousborne er noe av det frekkeste og mest rølpete som er laget av virkelighets-tv.

Publisert: