Dette er ukens beste nye musikk

Magisk og mektig viking-metal, et sterkt comeback og enda en godlåt fra Silja Sol.

Publisert Publisert

UKENS BESTE: Greier noen å lage en bedre plate enn Helheim (venstre) i år? Det blir vanskelig ifølge BTs anmelder. Denne uken gjør også Blood Command (oppe til høyre) et godt comeback med ny vokalist, og Silja Sol følger opp med enda en sterk låt. Foto: Presse/Fred Ivar Utsi Klemetsen/

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Helheim «landawarijaR»

6 av 6 hjerter

KNALLHARDT: Helheims ferskeste plate kommer til å stå igjen som et av årets sterkeste, ifølge Petter Lønningen. Foto: Presse

"Helheim slår meg i magen og tar pusten fra meg"

Anmeldt av Petter Lønningen

Helheim, Norges mest unike og hardtarbeidende vikingmetallband, får endelig full uttelling for sitt musikalske sjansespill.

Fra den spede svartmetallstarten med «Jormundgand» (1995) har Helheim alltid søkt mot nye, krevende farvann, uten å glemme hvor de kommer fra. Av alle bergenske metalband er Helheim det mest interessante. Det betyr ikke at de nødvendigvis er det beste, men bandet forsøker alltid å gjøre noe nytt. Det har gjort Helheim til noe helt unikt i norsk metalfauna. Og endelig får de full uttelling for innsatsen.

«landawarijaR» tar pusten fra meg. Det slår meg i magen og stirrer meg i senk. Sjelden har jeg vært utsatt for en så fysisk lytteropplevelse som dette.

Les også

Les hele anmeldelsen her

dePresno «See You Soon»

STERKT: På "See You Soon" viser dePresno sitt potensiale, men han har fortsatt litt ekstra å gå på, mener BTs anmelder. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

4 av 6 hjerter

dePresno er ett skritt nærmere popstorhet

Anmeldt av Petter Lønningen

dePresno er siste popstjerneskudd fra Bergen. Med sin malmfulle røst, oppslukende tekster og smarte melodier har han skapt et unikt, lett gjenkjennelig uttrykk. Etter flere oppsiktsvekkende singler og en solid EP befester dePresno nå sin posisjon som en av våre mest interessante, unge artister.

Et sprettent, dirrende elektronikakomp danner bakteppe for dePresnos uttrykksfulle vokal. Melodilinjen og effektene trekker veksler på både senere Madonna og a-Ha, men står en anelse i kontrast til sangstemmen. dePresno låter fremdeles som om han holder noe tilbake – noe stort, noe.

Les også

Les hele anmeldelsen her

Silja Sol «Ni Liv»

5 av 6 hjerter

ALBUMKLAR: Bergensmusiker Silja Sol er snart klar med sin ferske plate. Både den ferske singelen "Ni Liv" og førstesingelen "Dyrene" har fått god tilbakemelding fra BTs anmeldere. Foto: Marita Aarekol

Silja Sols nyeste låt er en vitamininnsprøytning

Anmeldt av Alisa Larsen

Silja Sol har funnet sin posisjon i den evige sagaen som er «bergens musikkmiljø». Hun skiller seg ut og er en bestemt og tydelig stemme.

Som hun selv har fortalt tidligere handler ikke musikken til Silja om «sigg, p-piller og snop», til sammenligning med for eksempel Kaja Gunnufsen. Det er ikke noe galt med å gjøre sistnevnte, men for Silja Sol dreier det seg mer om å lage musikk som tar for seg abstrakte konsepter om livets banaliteter.

Les også

Les hele anmeldelsen her

Verdensrommet «Problem»

UNIVERS: Musikerne i Verdensrommet gjør en god jobb på sin nye EP. Foto: Øde Øyvind

4 av 6 hjerter

Dupper rundt i sitt helt unike, musikalske univers.

Anmeldt av Petter Lønningen

Verdensrommet favner om mye, men klarer likevel å tråkle en rød tråd inn i det hele. Der debutalbumet var sjarmerende uvørent og søkende – men også fryktelig ufokusert – er «Problem» langt mer sammenhengende og gjennomført.

Det er få Big Bang å spore i Verdensrommets univers, men du verden så godt det er å duppe rundt der sammen med dem.

Les også

Les hele anmeldelsen her

Blood Command «Cult Drugs»

COMEBACK: Blood Command kommer senere i år med ny plate, nå med ny vokalist. Bildet er tatt under Den Elleville Festen da Silje Tombre var vokalist. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

4 av 6 hjerter

Sterkt comeback fra Blood Command

Anmeldt av Robert Nedrejord

Den første smakebiten fra bergensbandet Blood Commands comeback «Cult Drugs», er en intens affære.

På singelen, som deler navn med den kommende platen, overbeviser bandets ferske vokalist Karina Ljone med sin bjeffende og dundrende stemme, og hun er en god arvtaker til Silje Tombre.

Resten av bandet overbeviser også. Dette er mektig, smått pompøs og røff rock. Det er snart fem år siden bandet ga ut den forrige platen «Funeral Beach». Blir deres tredje utgivelse like rå som denne singelen, blir det et godt år for bandet, som allerede er booket til Bylarm og Roskilde i Danmark i sommer.

Publisert