Nå kan du bade med «Baywatch» i Bergen

Bergen kino innser at bergenserne ikke vil inn i kinoanlegget når solen steiker. Derfor flytter de midlertidig ut på Bergenhus festning og inn i Ado Arena.

Publisert Publisert

FILMBAD: Nå kan du se «Baywatch» på stort lerret mens du koser deg i svømmebassenget. Foto: BT/Reuter

I slutten av mai skal Bergen kino kjøre eksklusive visninger i Ado Arena. På plakaten der står selvfølgelig nyinnspillingen av «Baywatch».

Bad med Pamela

Denne gangen spiller Dwayne Johnson og Zac Efron badevakter. Men både David Hasselhoff og Pamela Anderson dukker opp i små roller.

BADEVAKTER: Dwayne Johnson og Zac Efron spiller hovedrollene i «Baywatch». Foto: Filmweb

Om du ikke kan forvente å bli reddet av filmheltene, kan du i hvert fall nyte synet av dem mens du selv er i det våte elementet.

– Dette er noe Bergen kino gjør i samarbeid med AdO Arena. Vi henger opp et stort lerret og blender av. Folk kan velge å se filmen på land eller svømmende i bassenget, sier Halvorsen.

Alien på festningen

Men allerede 12. mai inviterer Bergen kino til en annen eksklusiv førpremiere. Ridley Scotts etterlengtede sci-fi-thriller «Alien: Covenant» vises på Bergenhus festning en hel uke før den egentlige verdenspremieren. Dette er en direkte oppfølger til «Prometheus», som kom i 2012 og var en slags forløper til de fire klassiske Alien-filmene fra 1979 til 1997.

ALIEN: Det blir klassisk sci-fi drama i «Alien: Covenant». Foto: Mark Rogers

– Vi spenner opp et stort lerret ut fra Rosenkrantztårnet. Det blir plass til 1400 publikummere, noen på stoler, noen på den skrånende gressplenen. Det tekniske skal være av topp kvalitet. Vi håper selvsagt på veldig bra vær, men bergenserne er vant til å kle seg etter forholdene. Vi starter visningen når mørket har seget på, cirka halv elleve, sier Halvorsen.

Denne satsingen koster såpass mye at billettinntektene ikke vil dekke utgiftene, men Halvorsen mener dette er en god og viktig måte å promotere kinoen på.

– Vi har blant annet veldig gode erfaringer med utendørsvisningen på toppen av Fløyen. Mange synes det er spennende å se filmer i andre omgivelser, sier kinodirektøren.

Er Aurora med?

«Alien: Covenant», som har bergenskjenningen Michael Fassbender («Snømannen») i en av hovedrollene, har en annen bergenslink.

Auroras versjon av Nat King Coles «Nature Boy» er blitt brukt i både en offisiell trailer som snart har 19 millioner klikk på YouTube og i promoteringsarbeidet for filmen. Mye tyder på at hun i hvert fall har minst én låt i selve spillefilmen.

De som dukker opp på Bergenhus festning 12. mai, får vite.

– Siden vi har fått lov å kjøre en slik verdenspremiere i Bergen, er det sikkert mange fans som dukker opp. Vi skal i hvert fall lage til litt ekstra, blant annet i selve Rosenkrantztårnet, sier Halvorsen.

Hun har konkrete planer om bruke enda flere spektakulære visningssteder for premiereklare filmer, men vil ikke si noe før alle rettigheter av avklart.

– Vi kommer til å bruke andre visningsarenaer for film fremover, popup-kinoer og lignende. Når vi kommer til mai – og Bergen opplever fantastisk vær – må vi vise oss frem. Vi merker nedgang i besøkstallet hvert år når solen titter frem, sier Halvorsen til BT.

Publisert