Fikk flest poeng, men røk ut likevel

Til tross for at hun havnet i toppen av dommerlista, ble det Siri Kalvig som måtte forlate dansekonkurransen fredag.

 • Merete Arnesen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

I fredagens «Skal vi danse» var det ulike standarddanser som sto på parketten. De fem gjenværende deltakerne, Mikkel Gaup, Lene Alexandra Øyen, Tore André Flo, Siri Kalvig og Gaute Ormåsen, svingte seg henholdsvis til engelsk vals, rumba, tango, quickstep og jive. Men det ble altås Kalvig som trakk det korteste strået, til tross for at hun fikk flest poeng fra dommerne.

– Ja, ja, nå blir det mer jobbing, sier Siri Kalvig, mens værdamene fra Storm står rundt henne.

– Jeg er jo skuffa. Jeg kan ikke si noe annet. Men det er viktig å ikke glemme hva dette handler om. Det er jo hovedsaklig et show, sier Kalvig som møtte Lene Alexandra Øyen i danseduellen.

Og til tross for at tre av fire dommere ville se Kalvig også neste uke på parketten, ville seerne det annerledes.

Best på latindanser

Siri Kalvig og partnerer Lars Alexander Wiulsrud fikk høyest dommerscore av kveldens par med 34 poeng. Det syns Kalvig var «kanonkjekt», spesielt siden hun danset standarddansen quickstep. Tidligere har Kalvig fått best feedback på latindansene.

– Ja, jeg er fornøyd. Man vil jo alltid gjøre alt bedre. Men jeg er misfornøyd med at jeg hoppa feil et sted rett foran dommerne, forteller hun. Likevel sviktet seerstemmene og det ble omdans.

I løpet av årets sesong, har Kalvig kun måtte danse duell ved én anledning. Likevel følte hun seg slettes ikke trygg i dagens sending.

– Det er så få deltakere igjen. Har du har fått bra score hos dommerne, kan det likevel gå galt hvis ingen stemmer på deg, forklarer hun.

Håper å ta salsatimer

Kalvig fikk ikke danset jive, engelsk vals og paso doble i sin «Skal vi danse»-karriere. Og det var paso og jive hun hadde aller mest lyst å bryne seg på. Nå ser hun ikke bort fra at hun blir å ta dansetimer på privaten.

– Salsa har jeg lyst til å lære meg, smiler hun og antar at hun får med ektemannen på sine planer.

Kalvig nevner Mikkel Gaup og Lene Alexandra Øyen som sine tøffeste konkurrenter og legger til:

– Men jeg må nok si jeg heier mest på Lene Alexandra. Flo og Gaute må jo fått sinnsykt mange stemmer i dag. De har hatt en voldsom utvikling. Det er gøy å se.

– Nervepirrende

Lene Alexandra havnet midt på treet hos dommerne, men fikk dermed færre seerstemmer. Likevel overlevde hun omdansen.

– Det var litt mer nervepirrende å danse denne gangen. Det skal jeg innrømme. Men jeg prøver å ha et positivt fokus – at jeg liker å danse, sier Øyen som svingte seg i rumbaens rytmer i kveldens sending med Tom-Erik Nilsen.

For at hun ikke skal havne i duell neste fredag også har Øyen en plan:

– Jeg må ta til meg kritikken fra dommerne. Jeg er så gladd for dansemuligheten jeg har fått.

– Kvinner må stemme på kvinner!

Øyen mener det blir tydeligere og tydeligere at det er seerne som sitter med makta, og ikke dommerne.

– Det var jo positivt for meg denne gangen. Jeg er veldig takknemlig ovenfor alle som har stemt på meg.

Men likevel retter hun pekefingeren mot de som stemmer:

– Jeg mistenker at det er en god del damer som ser på og avgir stemme. Nå må disse damene begynne å stemme på oss kvinnelige deltakerne også og ikke bare på mennene!

– Sikkert noen som hater meg

Det var nok mange seere som ble sjokkert da storfavoritten Siri Kalvig røk ut av «Skal vi danse». Det var også stemningen i studio.

– Vi syns Siri danset fantastisk. Hun er den store stjerna uansett, sier Eli Kari Gjengedal om sin kollega.

Mikkel Gaup hadde følgende kommentar:

– Hæh? Hva er det som skjer her i verden?

Gaute Ormåsen derimot følte seg litt skyldig etter at han slapp duellmøte.

– Det er sikkert noen som hater meg der ute akkurat nå, sier han.

Dette mente dommerne:

Siri og Lars Alexander: Quickstep (34 poeng)

 • Tor Fløysvik: Du har utviklet deg til å bli en fantastisk god danser. Vi har gang på gang sett på at du i latinamerikanske danser har utviklet deg og formidlet budskapet i danser. I standarddans skal du føres av partneren og dette er første gang du har gjort dette i «Skal vi danse».
 • Alexandra Kakurina: Jeg syns ikke dere danser sammen i dag. Toppen er fortsatt for flat. Det skal ikke skje noen ekstra bevegleser her oppe.
 • Christer Tornell: Det så ut som du hadde det gøy her.

Mikkel og Therese: Engelsk vals (33 poeng)

 • Trine Dehli Cleve: Dette var kjempebra, Mikkel. Du har et veldig bra smil i dag, sånn apropos. Du danser en nydelig vals. Du er den gentleman'en du skal være i en vals. Bare fortsett i den ånden du er i nå.
 • Alexandra Kakurina: Dette var en flott vals. Jeg så mange gode ting. Mikkel, du flyter, du har en bevegelse. Hvordan du samler føttene dine var bare helt perfekt. Du holder armene bra, men resten av kroppen henger litt ned.
 • Christer Tornell: Du tenderer og stopper der du bør vokse og gå videre. Du er på vei inn til å bli en danser. Jeg syns dette var veldig fint.

Lene Alexandra og Tom-Erik: Rumba (30 poeng)

 • Trine Dehli Cleve: Du har flotte ben og gjør den basic koreografien som Tom-Erik har lagt opp. Samtidig har vi kommet så langt ut i «Skal vi danse» og vi forventer oss litt mer. Det er mer i rumba enn skuespillet mellom dere. Jeg følte det manglet det lille ekstra og den ekstra dybden.
 • Tor Fløysvik: Rumba er en dans som vi ikke er overrasket over kler Lene Alexandra. Du har de karakteristiske flotte bena. Du bruker hoftene. Men du starter med vekten for langt tilbake og har dette gjennom hele dansen. Jeg syns også dere burde hatt bedre kjemi og dermed blitt et bedre par.
 • Alexandra Kakurina: Dette var strålende rumba. I dag strekker du bena og har fine linjer. Jeg likte dette veldig godt.

Gaute og Elena: Jive (28 poeng)

 • Trine Dehli Cleve: Nå er jeg stolt av deg. Hyggelig å se hvordan du har tatt til deg vår form for dans. Du gir av deg selv mye mer fra uke til uke.
 • Tor Fløysvik: Elena har fått orden på dette stykket mannfolk. Jeg ville ønske til neste runde at du ikke er så avhengig av Elena lengre.
 • Christer Tornell: Jeg tror vi har fått to stk showmaskiner. Du har vist deg som målbevisst gutt og det syns jeg er kjempegøy. Fortsett å jobbe med chassene. Du stiger stadig for meg med ditt uttrykk og din danseglede.

Tore André og Nadya: Tango (23 poeng)

 • Tor Fløysvik: Du er på bortebane i tango. Du går for hardt ut og i andre omgang er fotarbidet helt feil. Første omgang er bra.
 • Alexandra Kakurina: Du lever deg godt inn i rollen, men du så altfor skremt ut for meg. Dere har en stor utfordring med stor høydeforskjell, men det er for mye som skjer her oppe. Noen ganger går du for raskt og noen ganger for sakte. Vi har kommet så langt at det er på tide å danse i takt.
 • Christer Tornell: Jeg koste meg veldig fordi dere tar tak i historien i musikken. Dere gjør det sammen og gjør det til en fellesdans. Du tipper litt forover med skulder og rygg, så rumpa stikker ut bak.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert

Les videre

 1. Du må kanskje stemme dobbelt
  Dersom du får et annet favorittpar i kveldens «Skal vi danse» enn de du stemte på forrige uke, må du konkurrere mot dine…

  Les hele artikkelen

 2. Har TV 2 narret seerne?

 3. – Kroppen er som den var for 15 år siden

BT anbefaler

«Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning»

Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning på Bergens største konsertarena enn hva Imagine Dragons klarte…

LES SAKEN