Mer musikal for de yngste

Disney melker High School Musical-suksessen for alt den er verdt. Nå kommer det en fjerde film i serien.

Øyvind Berekvam

«High School Musical 3: Senior Year» var i likehet med de to første filmene i serien en så stor suksess at Disney ikke helt greier å slippe taket. I den siste filmen, som trakk hele 104.000 publikummere til norske kinoer i åpningshelgen, var Troy og Gabriella i ferd med å avslutte high school og måtte forholde seg til at deres veier skilles når de skulle starte på forskjellige college.

Nytt

«High School Musical» er et av de mest populære programmene på Disney Channel. I filmene sørget Zac Efron, Vanessa Hudgens og Ashley Tisdale at verdens barn og tenåringer strømmet til kinoene. Filmen spilte inn 250 millioner dollar i hjemlandet. Efron, Hudgens og Tisdal blir ikke med i en fjerde film, ettersom de selvsagt ikke er high school-elever lenger. Det er imidlertid nok sangere og dansere igjen på East High til å lage en fjerde film. I den siste filmen fikk vi stifte bekjentskap med flere nye karakterer, og det antas at flere av disse vil være med i den fjerde filmen også. Ifølge Yahoo News skal produksjonen starte senere i år, og filmen får premiere i 2010.

Kjærlighet

Disney beskriver filmen som «øst møter vest i et klassisk kjærlighetstriangel satt i sammenheng med skolerivaliseringen mellom East High Wildcats og West High Knights». Zac Efron har på sin side takket ja til å spille Kevin Bacons rolle når det skal lages en nyinnspilling av «Footloose».