Det perfekte åpningsband

Det måtte et lokalt superband til for å åpne Lost Weekend.

4 av 6

Et superband? Fra Askøy? Undrenes tid var ennå ikke forbi når Lost Weekends første band gikk på scenen i ettermiddag. Father of a thousand kids kan i alle fall passere for et superband, komponert som det er av medlemmer fra Ribozyme, Ralph Myerz and the Jack Herren band, The Smell, Rockatansky og The Danny Cannon Show. At band leverer bestillingsverk til festivaler er ikke uvanlig, men at hele bandet er et bestillingsverk gjør askøytruppen til en sjelden fugl.

FoaTK er selve prototypen på et åpningsband: De gjør ingenting av å være tidlig på’an (releativt sett – litt over halv seks på ettermiddagen), og byr på nok moro og sjarm til å engasjere solbaderne på Lost Beach. Med kun Askøy-gutter på scenen var det også flust av lokal fans blant publikum.

Kristian «Dritthesten» Linz, Endre «Bakeren» Aasebø, Thomas «Buksen» Lønnheim, Kjartan «Kirken» Ericsson, Kjell «Løve» Kjærgård, og Roger «Toget» Berland bød på tradisjonell rock&roll, med slidegitar og en vintage synth som ekstra krydder. På tross av seige partier holdt bandet interessen til publikum, før det hele var over førti minutter senere.

Og så var festivalen offisielt i gang.

WALTER N. WEHUS

Synspunkter? Syng ut i kommentarfeltet!