Kine er Skandinavias nye toppmodell

Kine Lauvås Bakke (21) fra Bergen gikk til topps i finalen i den skandinaviske modellkonkurransen "Top Model 2005" på TV3.

SILJE VESTVIK

Som vinner av realityshowet sikret den vakre bergenseren seg en kontrakt med det prestisjetunge modellbyrået IMG og en makeupkontrakt med L'Oréal verdt 250.000 kroner.

Kine vant over svenske Elina Herbeck og danske Nanna Schultz Christensen, og havner dermed i samme selskap som toppmodellene Kate Moss, Gisele Bündchen og Heidi Klum.

"Top Model 2005" er den skandinaviske versjonen av det amerikanske programmet "Top Model USA" med supermodellen Tyra Banks. Serien har blitt en kjempesuksess i USA, og har nå har gått i tre sesonger.

Den norske programserien ble spilt inn i New York i januar og februar. Etter at første program var spilt inn i Oslo, dro ni jenter mellom 19 og 23 år til USA sammen med programleder Kathrine Sørland for å prøve seg som modeller. I den amerikanske storbyen har de prøvd seg på oppgaver en modell må beherske, som å gå catwalk på høye hæler, posere i badetøy i kaldt vær eller sammen med slanger. En etter en har de potensielle supermodellene blitt stemt ut av fagjuryen og sendt hjem. Til slutt konkurrerte de norske jentene mot seks smukke piker og tjeier fra Danmark og Sverige.

Den skandinaviske finalen ble sendt på svensk TV3 i går kveld. I Norge ligger episodene to uker etter, og den skandinaviske finalen sendes først 12. mai. Verken Kine Bakke eller norsk TV3 vil derfor kommentere seieren før finaleprogrammet er sendt.

TOPPMODELL: Bergenske Kine Bakke (21) vant realityshowet "Top Model 2005" på TV3 og får kontrakt med IMG, verdens største modellbyrå.

TV 3