The Weeknd klar for Koengen

Verdens mest strømmede artist den siste tiden, The Weeknd, kommer til Koengen 4. juli.

Publisert:

BERGEN: The Weeknd spiller på Bergenhus festning, Koengen 4. juli. Foto: JEFF MCINTOSH / TT / NTB Scanpix

26-åringen fra Canada, som er god venn med Bergens egen Kygo, har den siste måneden hatt 39,6 millioner unike lyttere på strømmegiganten Spotify – som langt overgår både Drake, Rihanna og Justin Bieber.

Kjenner Kygo

The Weeknds ferske album «Starboy» havnet rett på førsteplass på Billboard topp 200 – og tittelkuttet, som han gjorde med de franske legendene Daft Punk, har vært den desidert mest populære låten i verden siden lanseringen 22. september. Blant annet er den strømmet 360 millioner ganger på Spotify.

Nå kommer R&B-fenomenet The Weeknd til Bergen for første gang for å fylle Koengen i sommer – kapasitet 23.000 – med storband og flere andre gjesteartister.

Det var nettopp det Kygo klarte i august med sin egen Cloud Nine Festival.

2015: Her et bilde på Instagram av The Weekend og Kygo allerede fra april i fjor. Foto: Privat

Før Kygo var kjent, i 2014, remikset han The Weeknd-låten «Often», som nå er strømmer over 85 millioner ganger på Spotify. Sist nyttårsaften spilte begge to konsert sammen på berømte Fontainebleau Hotel på Miami Beach.

− Det var visstnok The Weeknd som foreslo at jeg skulle være med på nyttårskonserten. Det er jo gøy. Vi har møttes et par ganger. Han likte remikset min av «Often», så vi ga den ut sammen, sa Kygo til BT før konserten.

Les også

Tjener millioner: Ingen selger julemusikk som Kurt Nilsen

Oscar-nominert

Kjemien mellom dem var så bra at Kygo også fikk lage en offisiell remiks av nettopp The Weeknd/Daft Punk-samarbeidet «Starboy» for en drøy måned siden. Denne versjonen er strømmet over 8,5 millioner ganger på Spotify.

Karrieren til Abel Makkonen Tesfaye, alias The Weeknd, har vært et eventyr. Han er sønn av etiopiske foreldre som emigrerte til Canada på 1980-tallet og startet med å laste opp noen låter på YouTube i 2010. Dette ble fulgt opp med å gi ut flere mikssamlinger som til slutt ble samlet i albumet «Trilogy» i 2012. Da var kritikere og fans allerede hektet fast i kroken.

PAR I MOTER: The Weeknd opptrådte med sin ferske ekskjæreste, supermodell Bella Hadid, under et Victoria's Secret-show i Paris for to uker siden. Foto: CHARLES PLATIAU / X00217

Det store kommersielle gjennombruddet kom med albumet «Beauty Behind the Madness» i 2015. Flere av låtene, som «The Hills» og «Can’t Feel My Face», havnet også på førsteplass på de amerikanske singlelistene.

En annen låt fra albumet,«Earned It» ble nominert til en Oscar-pris i 2016 etter å ha vært med i filmen «Fifty Shades of Grey». Samme låt ga The Weeknd en Grammy i år.

Gjesteartist

The Weeknd kommer til Oslo Spektrum 19. februar. Den konserten ble utsolgt på få minutter.

Billettsalget i Bergen starter førstkommende fredag.

På konserten på Koengen skal The Weeknd ha med seg flere gjesteartister, deriblant Bryson Tiller fra Louisville, Kentucky. Han er en voksende stjerne på R & B-himmelen og har gode listeplasseringer i USA. Drake og Timberland er to superstjerner som allerede har samarbeidet tett med 23-åringen.

Publisert: