Leken festkveld

Virkelig til å bli i godt humør av.

Publisert Publisert

VARIERT: Bloody Beach er ikke lett å sette i bås, skriver BTs anmelder. Foto: MARIE HAVNEN

  • Einar Engelstad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det meste ser ut til å gå veien for bergenske Bloody Beach fortiden. Nylig slapp de debutalbumet «Bloody Beach Pirate Radio Presents» idigitalt format. I disse dager er de også plukket ut til å spille på sommerensØyafestival i Oslo og Roskildefestivalen i Danmark. Det er så absoluttvelfortjent basert på det bandet presenterte på torsdagens konsert i Hulen foren nesten fullsatt sal.

Bloody Beach lager genuin dansbar og fengende popmusikk. Menikke av det slaget som er lett å sette i bås. Et sant sammensurium av reggae,dub og afrikansk highlife oppblandet med de fleste stilretninger innen vestligpop og rock. Variasjonen er mildt sagt stor – og det musikalske uttrykketlettere kaotisk – men uten noensinne å miste tråden.

Det som kanskje mest imponerer er kvaliteten på låtene. Hervar knapt en svak sang under hele den knappe timen konserten varte. Skal en tropublikum reaksjoner – ikke minst på dansegulvet – burde muligheten absoluttvære til stede for mer enn en radiohit i tiden fremover. Vi snakker tross altom materiale som var totalt ukjent for de fleste, men som likevel resulterte ien imponerende respons.

«All killers, no fillers» het et av seminarene under åretsBylarm i Oslo for en måned siden. Det handlet om hvordan utgi musikk i endigital tidsalder der strømming via Wimp og Spotiify etter hvert overtar som musikkformidler.Det er slutt på den tiden da en artist eller et band kunne gi ut et helt albumbasert på en hitlåt eller to, og komme unna med det. Til nå har nemlig musikernefått like mye betalt for alle låtene, selv om lytterne i hovedsak bare hørte pået par av dem og hoppet over resten. Ved strømming får artistene bare betaltfor det som blir lyttet til – ikke for sangene en hopper over. Dette har BloodyBeach skjønt bedre enn de fleste. Her kom den ene fengende popperlen etter denandre. Og det beste av alt. De klarer også å overføre det til konsertscenen.

Det musikalske håndverket er uangripelig. Aldri glatt ellersterilt, men likevel uten svake punkter. En scenefremtreden – ikke minst fravokalist Arne Håkon Tjelle – som også vitner om at denne gjengen ikke tar segselv alt for høytidelig. Denne kvelden var Hulens scene og sal en eneste storlekegrind.

Bloody Beach er kanskje ikke det bandet her i byen en harhørt mest om den siste tiden. Men bare vent. Herfra peker pilen bare en vei –oppover.

Publisert
BT anbefaler

Lars Arne Nilsen ferdig i Brann: Slik reagerer ekspertene

Slik reagerer ekspertene på Lars Arne Nilsens avgang i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Nytt cruiseskip med smitte i Norge – passasjerene isoleres i lugarene

  2. E16-kaoset: Veien er åpnet etter å ha vært stengt i fire timer – kø mellom Vaksdal og Dale

  3. Døde på sykehuset etter trafikkulykke

  4. Beirut: Minst 50 døde, 2700 skadet

  5. Årets konfirmanter i Grieghallen får bare ta med én gjest hver

  6. Her får elsparke­syklene bare kjøre i seks kilometer i timen

  1. Musikk
  2. Konsertanmeldelse