UFO-konferanse i Bergen

Terje Wulfsberg og Rune Øverby opplever at folk snakker om UFO-miljøet som en sekt.

ER OVERBEVIST: Terje Wulfsberg og Rune Øverby skal begge holde foredrag på helgens UFO-konferanse. Wulfsberg om UFO-er og kornsirkler, Øverby om besøkende fra andre verdener og dimensjoner. ELIAS DAHLEN

Det er tid for årets andre UFO-konferanse i Bergen. Kornsirkler, bortførelser og utenomjordiske individers potensielle påvirkning på jordens miljøproblemer står på agendaen.

Rad på rad med røde stoler er stilt opp i Gimle/Ervingen kulturhus. Terje Wulfsberg, konferansens primus motor, er i gang med å rigge opp til de tre foredragene han skal holde på åpningsdagen.

- Konferansen tar for seg ulike aspekter ved utenomjordisk kontakt, summerer Wulfsberg opp.

Et av foredragene han skal holde heter «UFO-er, kornsirkler og 2012». Der argumenterer han for at det finnes en sammenheng mellom pyramidene i Egypt og kornsirklene som stadig dukker opp på jorder rundt i verden.

Les også

UFO over Askøy?

Les også

Dette er ikke laget av en ufo

Les også

Her er svaret på sirkelgåten

Les også

BBC filmet UFO

- Hvis du virkelig ser på pyramidene, så er det helt umulig å fatte hvordan mennesker kan ha bygget dem. Det vi ser, er at både pyramider og kornsirkler ligger på energipunkt. Enten langs energilinjene som dekker jordkloden, eller i krysspunktet mellom to linjer. De stedene er kraftsentre for vår planet, og det har en veldig harmoniserende virkning på mennesker, forteller Wulfsberg.

Kan bli naivt

Rune Øverby skal også holde foredrag på helgens konferanse. Han har lenge vært interessert i utenomjordiske fenomener. I mange år har han jobbet med å spre informasjon via internett og foredrag.

- Fordelen med internett er at folk kan få oppsøke det selv. Folk som bare ser på Schrödingers katt og har et endimensjonalt verdensbilde — folk uten åndelig forståelse - synes det vi kommer med blir veldig naivt.

Det han konsentrerer seg om, er kosmologisk psykologi. Evolusjon av bevissthet i kosmos. Han er opptatt av at de ikke må presse informasjon på folk, men vente til de selv oppsøker den informasjonen han sitter med. Ellers blir de ikke tatt på alvor.

- Mange snakker om oss som en sekt, som noe vi tror på. Men dette er noe vi vet. En åndelig vitenskap, sier Øverby.

- Blir tatt på alvor

Utenomjordisk kontakt har ikke vært et lett felt å engasjere seg i. Mange er skeptiske til det de vil formidle. På nettfora der personer som Wulfsberg selv publiserer artiklene sine, møter han ofte en eller flere motdebattanter i kommentarfeltet.

- Det som ikke tilhører det «vanlige», det som ikke er kjent og trygt, det tror vi ikke på før vi får se det. Folk må erfare det selv, oppleve det for at de skal tro på det. Det er sjelden vi sluker ting rått. Vi vil øke bevisstheten rundt dette.

Wulfsberg selv har flere ganger observert utenomjordiske fartøy. Han har det siste året opplevd at han og hans meningsfeller i større grad enn før blir tatt på alvor. Det er lettere å snakke høyt om det utenomjordiske, de møter litt mer velvilje nå.

- Media er mer på banen nå, vi blir tatt mer på alvor. Det viser at det er en holdningsendring på gang. Interessen er økende i befolkningen, sier Wulfsberg.

60 år med latterliggjøring

Lørdag får de blant annet besøk av Timothy Good, som Wulfsberg omtaler som «kanskje verdens største UFO-etterforsker».

Good har blant annet forsket på en utenomjordisk base som skal ha ligget under Adriaterhavet på 60-tallet. Det ble opprettet en kontaktperson som ga dem frukt og fisk og andre ting de måtte trenge. De utenomjordiske individene blir beskrevet som like oss, noen høye med lyst hår, andre med mer asiatisk utseende.

- Dere blir møtt med ganske mye skepsis, gjør dere ikke?

- Ja, men husk på at det har vært over 60 år med hemmelighold og latterliggjøring av det som egentlig skjer, svarer han, og utdyper:

- Det finnes ingen myndighet som vil vedkjenne seg at utenomjordiske luftfartøy invaderer deres luftrom. De føler seg truet, at de ikke har kontroll lenger. Derfor undertrykker og latterliggjør de det i stedet for å ta det på alvor.

Trenger ikke å tro

Ikke lenge etter konferansen er åpnet, begynner det å trille inn folk. Noen av nysgjerrighet, noen som kjenner miljøet godt. Men ingen av dem vil snakke med BT.

- Jeg tror veldig mange kommer hit fordi de har opplevd noe de ikke kan forklare, sier Wulfsberg.

- Er det noe religiøst over dem som er overbevist om utenomjordiske veseners eksistens?

- Nei, for har man sett noe, erfart det, så vet man jo at det er sant. Jeg trenger ikke å tro, jeg vet at det stemmer.

Tror du det finnes liv på andre planeter? Si din mening i kommentarfeltet!