USAs største plateselskap fikk Ylvis med på laget

Ylvis-brødrene Bård og Vegard har signert platekontrakt med Warner Music, ifølge amerikansk kjendismagasin. Den var på plass allerede før USA-turen, melder Dagbladet.

MUSIKERE: Vegard (til v.) og Bård Ylvisåker har inngått internasjonal platekontrakt med Warner Music. Foto: Pål S. Schaathun, NTB Scanpix

  • Guro Valland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Amerikanske The Hollywood Reporter sprekker nyheten om at brødrene har inngått gigantkontrakt med plateselskapet Warner Music.

Men kontrakten er ikke et resultat av USA-turen, som det først ble gjort inntrykk av. Allerede før brødrene dro til statene havnet Ylvis i stallen til musikkgiganten, melder Dagbladet i kveld.

Flere kilder avisen har snakket med bekrefter at det ikke er snakk om en ny kontrakt, men en eksisterende kontrakt.

— Det er en fantastisk signering. Det vil si at vi har mye å gjøre fremover. Den er ute overalt, og klatrer på alle iTunes-lister i alle land, sier Guttorm Raa, general manager i Warner Music Norge, tiltv2.no, som først skrev om «nyheten».

Likevel - låten «The Fox» promotores nå hos de største radiokanalene i USA, og i skrivende stund har over 43 millioner sett videoen på Youtube.

Solid plassering

Torsdag gjestet Bård og Vegard Ylvisåker et av USAs mest populære talkshows, The Ellen Show, hvor de revet seg foran millioner av seere. Dagen etterpå fremførte de «The Fox» under musikkfestivalen IheartRadio i Las Vegas, hvor de delte scene med verdenstjerner som Katy Perry og Muse.

Les også

Ylvis-brødrene på scenen med stjerner i Las Vegas

Låten, som de to egentlig syntes var for teit å lage, har nå satt dem både på verdenskartet og i stallen til et av verdens største plateselskaper.— Vi unner Bård og Vegard all suksess og oppmerksomhet de nå får, enten det er opplevelser eller avtaler. De fortjener rubbel, rev og bit, sier Svein Tore Bergestuen til VG, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery.

Den Stargate-produserte låten ligger nå på Topp 20 påamerikanske iTunes. Samtidig ligger den på 25. plass på den svært så viktige Billboardlisten Hot 100.

- Vi liker å synge

Suksessen til tross, og med en knallfersk internasjonal platekontrakt i bagasjen, er de først og fremst komikere.

Det bekrefter brødrene til The Hollywoord Reporter.

— Vi er komikere. Og vi liker å synge, sier Bård.

— Vi kommer aldri til å forfølge en ren musikk-karriere. Dette er veldig nytt for oss og alle spør om hva vi skal gjøre nå. Det vet vi ikke. Vi prøver bare å finne ut hva vi skal gjøre i morgen, sier Vegard.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Ylvis-brødrene: - Det er en littut i space-opplevelse
    De fremførte tullelåten «The Fox» sammen med en hoppende engasjert Ellen DeGeneres.

    Les hele artikkelen

  2. Fy søren, pappa. Nå har du nådd et lavmål som du aldri kommer til å kunne toppe.

  3. Ville ikke lage «The Fox»

BT anbefaler

Så mange kan møtes i hagen eller parken

Sol, vår og 17. mai like om hjørnet. Dette bør du tenke på hvis du planlegger en sammenkomst i det fri.

LES SAKEN