Kari Traa med reality-TV

Kari Traa ville ikke ha en fotomodell til å representere klesmerket sitt. I stedet har hun kastet sportslige jenter ut i halsbrekkende ekstremsportsøvelser.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

For ett år siden satt hun sammen med fotograf Lasse Berre og funderte på om de kunne gjøre noe mer ut av videosnuttene de la ut på Facebook og hjemmesiden hennes. Torsdag er det premiere på TV3 på resultatet av idémyldringen: «Kari Traa-leikane».

— Jeg var litt overrasket over at det gikk så kjapt selv, sier Traa.

Blodig alvor

Gjennom en serie på elleve programmer sender hun 13 kvinner i tyveårene ut på adrenalinjakt i vossanaturen. Tidvis har det tydeligvis gått hardt for seg:

I en av trailerne til programmet, som har gått med jevne mellomrom på TV3 de siste ukene, vises en blodig deltaker mellom slagene.

— Det ser verre ut enn det er. Er du aktiv, får du deg en kilevink nå og da, sier programleder og -skaper Kari Traa.

Én etter én sendes deltakerne hjem, til vinneren gjenstår. Hun får være Kari Traa-ambassadør i ett år. Traa understreker at hun har vært ute etter en som er «heile pakko»:

— En som er vågal, som tør, som byr på seg sjøl, som er kreativ og sjarmerende ... kort sagt det beste av meg., Nei, det høres jo helt teit ut, sier hun, og ler høyt.

— Det er helheten til slutt og personligheten som er viktigst, sier Traa.

BLODIG: Det gikk til tider hardt for seg da 13 jenter slåss om å bli frontfigur for Kari Traas klær.

— Ingen intriger

Den 26 år gamle tatovørlærlingen Karoline Hille Nordstrønen fra Os er en av deltakerne.

— Det var vanvittig god kjemi mellom oss. Vi er riktignok konkurransemennesker alle sammen, når vi konkurrerte, var det som å slå på en bryter, da var vi på. Men vi var gode venner igjen etterpå. Det er ikke akkurat noe intrige-TV dette, sier hun. Selv har hun drevet med snowboard tidligere, men meldte seg på for å teste sine egne grenser.

— Hvordan har det gått med deg etter programmet? Foretrekker du nå å sitte i ro og mak og tatovere, eller har du fått smaken for adrenalin?

— Det har definitivt påvirket meg, ja. Jeg har fått en rastløshet i kroppen, og veldig behov for å søke mer ekstreme opplevelser. Det sørger jeg for å gjøre når jeg har fri, sier Nordstrønen.

Foruten å være idrettsstjerne, klesmogul og nå TV-personlighet er Kari Traa også kjent som stolt vossing. Nettopp at programmet skulle spilles inn på Voss var viktig for henne.

— Jeg vil vise hva Voss har å tilby. Og oppgavene har vi som kjenner Voss laget, det er jo vi som vet hva som kan gjøres her, og hva som har vært sikkerhetsmessig forsvarlig, sier Traa.

Hun sier det verste var å sende deltakere hjem.

— Det var kjekt å gi oppdragene, men jeg heiet jo på hele gjengen. Og håper at alle skulle være kjempegode, så jeg slapp å sende noen hjem. Men det ville ikke gått det heller, sier Traa og ler igjen.

UTVALGTE: Over 1000 meldte seg på Kari Traas reality-serie, men bare 13 jenter kom gjennom nåløyet.

— Klar for flere sesonger

Innspillingen er for lengst unnagjort nå, og Traa må brenne inne helt til finalen i desember med hvem som vinner.

- Klarer du det?

— Jeg skal prøve. Men for sikkerhets skyld skal jeg til utlandet en tur, sier Traa lattermildt.

- Blir det flere sesonger?

— Det vet jeg ikke, det kommer vel an på seerne. Om det blir en suksess eller bomtur. Uansett: Voss er klar, sier hun.

LUFTIG: Ski, rulleskøyter og klatring er blant øvelsene jentene i «Kari Traa-leikane» skal gjennom.
FRONTFIGUR: Kari Traa har selv utviklet «Kari Traa-leikane», som har premiere på TV3 på torsdag.
OSING: Karoline Hille Nordstrønen (26) fra Os er en av deltakerne i Kari Traas reality-serie.
Publisert: