Klovner i Kamp til Bergen

Rap-pensjonistene spiller kun én konsert til neste år.

SCANPIX

Klovner i Kamp hadde sin offisielle avskjedskonsert 1. september 2006. Nå har Uken på NHH lokket rapveteranene tilbake til scenen.

Comeback?

— Det blir en hyllest til fansen. Og en unnskyldning for å samle hele klovnegjengen, skravle og mimre sammen, sier Aslak «Alis» Hartberg til bt.no.

Men ikke kall det et comeback.

— Dette blir den ene av kun to konserter i 2010. Det blir ikke noe mer enn det, sier Hartberg, og legger til at den andre konserten spilles under et lukket arrangement i Stavanger.

NHH-konserten 17. mars blir dermed den eneste anledningen til å se gruppen live for det allmenne publikum i 2010.

- Ikke for pengene

Men det kommer trolig flere sjanser. Gruppen spilte også under årets Roskildefestival, og Hartberg synes det er fint å ta «en skikkelig reunion» en gang i blant.

— Tre av oss spiller også i Yoga Fire. Vi har fullt fokus på det bandet. Men vi er også veldig stolte av Klovner, og er glad for at det fortsatt er stor interesse for oss.

- Og så er det sikkert mer penger å hente på en Klovner-konsert?

— Live-messig går det også veldig bra med Yoga Fire. Men vi får selvfølgelig bedre betalt med Klovner, vedgår Hartberg.

— Men jeg har ikke bruk for pengene. De er ikke motivasjonen.

- De største i norsk hiphop

På NHH er de storfornøyde med bookingen.

— Klovner i Kamp er noe av det største i norsk hiphop gjennom tidene. De har stått høyt på vår liste hele veien, sier bookingsjef Marius Lie.

Rapperen Oral Bee opptrer også på NHH samme kvelden som Klovner i Kamp. Resten av Uken-programmet er foreløpig strengt hemmeligstemplet.