Kulturbyråden svarer på hvorfor hun sendte e-posten som koster byrådet millioner

 • Anna Magnus
 • Bård Bøe (video)
 • Håvard Kroken Holme (foto/video)
 • Alice Bratshaug (video)
Publisert Publisert

Kulturbyråd Katrine Nødtvedt (MDG) møter Harald Victor Hove (H) til debatt om kulturens koronatiltak i Bergen.

Hvorfor sa de at arrangementer med maks 20 publikummere kunne gjennomføres, for deretter å komme med en oppfordring om at «færrest mulig arrangementer gjennomføres»?

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Kulturlivet i Bergen representeres av teatersjef Sølvi Rolland på Ole Bull scene, som forteller hvordan de har navigert i de ulike koronatiltakene som kulturlivet har måtte forholde seg til siden mars.

I en e-post til kulturaktørene i Bergen anbefaler kulturbyråden å avlyse alle arrangement.

Dette er saken

 • Fredag 30. oktober: Både byrådsleder Roger Valhammer (Ap) og kommunens medisinske fagsjef Trond Egil Hansen oppfordret bergenserne til å til å komme seg ut og bruke byens kultur- og idrettstilbud. – Selv skal jeg på barneteater med min datter i morgen, sa Valhammer.
 • Torsdag 5. november: Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) sier folk må belage seg på å bli hjemme fremover. Kultur-Bergen svarer med å stenge ned så å si alt.
 • Fredag 6. november: Smittevernoverlegen anbefaler i et notat å følge nasjonale råd om maks 50 publikummere ved arrangement. Byrådet beslutter å tillate maks 20 personer.
 • Lørdag 7. november: Kulturbyråden sender brev til flere kulturaktører og anbefaler dem å ikke avholde noen arrangement, til tross for at byrådet ikke har lagt ned forbud.
 • Mandag 23. november: Smitten i Bergen beveger seg nedover. Byrådet innfører kun små endringer for private sammenkomster, og det blir klart at de lokale tiltakene vedvarer i to uker til.
 • Tirsdag 24. november: Kulturminister Abid Raja (V) ber kulturlivet i Bergen om ikke å avlyse konserter, show og teater, selv om det kun er plass til 20 i salen. – Tenk på hvor fantastisk de 20 vil få det, det blir magisk! sa Raja til BT.
 • Mandag 30. november: – De som har hørt på kulturbyråden i Bergen, kan havne i økonomisk uføre. Da må også byrådet ta regningen, sa kulturminister Abid Raja (V) klart og tydelig til BT.
 • Onsdag 2. desember: Byrådet ønsker ikke flere kamper med kulturministeren, ifølge byrådsleder Roger Valhammer (Ap). Derfor vil de bruke flere millioner kroner på kulturaktører som har fått upresise råd fra kommunen.
Publisert
 1. Harald Victor Hove
 2. Debatt
 3. Kulturdebatt
 4. MDG
BT anbefaler

Hele Tårnplassen stenger når Sian kommer. – Det er provoserende.

Politiet ber bedrifter i Bergen sentrum forberede ansatte på raskt å kunne stenge dører og slå av ventilasjonsanlegget.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

 2. Mannen som ble funnet død var savnet 24-åring

 3. – Stian Blipp er virkelig ikke redd for å være cheesy

 4. Dette fant de like ved Bryggen. – Burde ikke være nødvendig.

 5. – Hver kveld ber jeg om det samme

 6. «Om de bare hadde levert til sentrum ...»