For fjerde gang inviterte Bergens Tidende onsdag til konsert og intervju med spennende lokale artister. Konsertene og intervjuet ble streamet live på bt.no og på BT Kultur sin Facebook-side.

De siste årene er Vibbefanger blitt et av byens – og kanskje landets – mest vitale plateselskap og musikk-kollektiv.

– Vi ville egentlig bare skape en plattform for å gjøre de kule tingene vi ville gjøre. Vi ville gi ut musikk og arrangere de beste klubbkveldene, sier Ingebrigt Ryland Røyrane, en av bakmennene.

DET SNILLE ALTERNATIVET: Gjengen i hiphopkollektivet Hester V75, er også gjengen bak Vibbefanger. De er mer enn et snilt alternativ til NMG/G-Huset. Her ser vi fra venstre: Eirik Aas, Ingebrigt Ryland Røyrane, Rafael Juval Angelo Eish og David Grytten.
Odd E. Nerbø

Blant artistene som er tilknyttet Vibbefanger er Verdensrommet, Hester V75, Fieh, Niilas og sist, men ikke minst, Kjartan Lauritzen.

Sistnevnte er blitt et aldri så lite fenomen i rap-Norge, med sin sokne-rap.

– Da jeg begynte å rappe, var det en slags tullerap på bergensk. Nå bruker jeg min egen dialekt, sier Kjartan Lauritzen, som egentlig heter Per Áki Kvikne Sigurdsson.

RETT UT AV BALESTRAND: Kjartan Lauritzen er i ferd med å bli et aldri så lite norsk rap-fenomen – ikke minst etter at han ga den elleville videoen til låten «Nyte D» (bildet). I kveld kan du se intervju og konsert med ham her på bt.no.
screen