Ingen norske nådde opp

Den svenske rockegruppen Kent ble kåret til årets nordiske artister under Nordic Music Awards i går kveld. Verken Kurt Nilsen eller Röyksopp nådde opp i de kategoriene de var nominert.

Finn Bjørn Tønder

I et forrykende, direktesendt tv-show foran 10.000 mennesker i Forum i København, stakk altså rockerne fra Eskilstuna av med den mest prestisjetunge prisen for beste nordiske artist. Kent var nominert sammen med Lisa Ekdahl, Saybia, Timbuktu og norske Röyksopp.

Coldplay ble ikke overraskende kåret til beste internasjonale gruppe. På sms og telefon stemte nordiske tv-seere Coldplay inn foran Green Day, R.E.M., Keane og U2. Eminem ble beste internasjonale mannlige artist. Han slo storheter som Bruce Springsteen, Mark Knopfler, Snoop Dogg og Leonard Cohen. Gwen Stefani ble beste internasjonale kvinnelige artist.

Kurt Nilsen

Eneste nominerte fra Bergen var Kurt Nilsen. Han ble nominert i klassen for beste nordiske musikkvideo, men «Never Easy» måtte seg slått av svenske Timbuktu. Kurt Nilsen fikk imidlertid æren av å dele ut Nordic Music Awards ærespris. Den gikk til den danske tungrockgruppen DAD.

Sissel Kyrkjebø

Også en annen bergenser fikk være prisutdeler. Til og med den første. Sissel Kyrkjebø var med å dele ut prisen for beste nordiske hit, og fikk æren av å gi den til 13-årige Amy Diamond fra Sverige, for låten «What's in it for me». Lilyjets fra Norge måtte se seg slått i denne klassen.

Robbie Williams

Aftenens store trekkplaster var nok likevel briten Robbie Williams. Mannen som fikk æresprisen i fjor, fikk Forum til å gå av hengslene bare med en eneste sang. Ellers var showet preget av anmassende og selvdiggende programledere, der danske Andrea Elisabeth Rudolph og svenske Martin Björk gjorde hva de kunne for å stjele oppmerksomheten fra popstjernene ved regelrett å kline på scenen. Norske Guri Solberg holdt seg mer i bakgrunnen.

Helge Skodvin