Skuespilleren Danny Aiello er død

Den amerikanske skuespilleren Danny Aiello er død, 86 år gammel.

Publisert Publisert

Den amerikanske skuespilleren Danny Aiello er død, 86 år gammel. Her er han fotografert i 2001 i restauranten Gigino i sin fødeby New York. Foto: Foto: Jim Cooper / AP / NTB scanpix

  • NTB

Ifølge nettstedet Deadline døde han på et sykehus i New Jersey torsdag etter kort tids sykdom. Nettstedet TMZ skriver at han fikk en infeksjon.

Danny Aiello var et kjent ansikt på film med roller i filmer som «The Godfather Part II», «Moonstruck» og Spike Lee’s «Do the Right Thing».

Gjennombruddet kom i rollen som gangsteren Tony Rosato i den andre «Gudfaren»-filmen i 1974. I 1989 ble han nominert til en Oscar for beste mannlige birolle i «Do the right thing».

Danny Aiello hadde italiensk bakgrunn og ble født i New York i 1933. Med stort og smått innen film og TV, er han kreditert med over hundre roller.

Blant dem var rollen som politisjef i Sergio Leones «Once upon a time in America» fra 1984. I Madonnas musikkvideo til «Papa don't preach» spilte han artistens far og i 1987 hadde han en av hovedrollene i «Moonstruck» med Cher og Nicolas Cage.

Kort etter at hans bortgang ble kjent, sendte Cher ut en Twitter-melding der hun betegner ham som en stor skuespiller med et genialt talent for komedie.

«Vi lo så mye. Da vi spilte inn «Moonstruck» … Det var en av de lykkeligste stundene i mitt liv og han var en del av det», skriver hun. Artisten og skuespilleren avslutter med et farvel til Johnny Cammareri fra Loretta, som var rollenavnene deres i filmen, og et kyss.

I 70-årsalderen spilte han inn flere album som jazzsanger og turnerte med et storband.

Publisert