Os mot Bergen i «Skal vi danse»

En danselærer fra Bergen konkurrerer mot en deltaker fra Os i høstens «Skal vi danse» på TV 2.

Publisert Publisert

FORNØYD: - Jeg er kjempefornøyd over å få være med. Og dette er helt nytt. Jeg kan jo danse litt fra før, men har aldri vært borti disse eksotiske dansene som Nadya (Khamitskaya) lærer meg. Foto: EIRIK BREKKE

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Rockeren Eirik Søfteland fra Os tok andreplassen i siste «Idol». Nå har han sjansen til å gå helt til topps i en ny konkurranse. I så fall må han bli bedre enn den bergensfødte danselæreren Tom-Erik Nilsens elev, Kathrine Sørland.

Politikerparet

Parene som skal innta parketten i årets «Skal vi danse» viste litt av hva de har fått til så langt på Hotell Norge tirsdag. Politikerparet Carl I. og Eli Hagen, modellene Kathrine Sørland og Linda Johansen, artistene Venke Knutson og Eirik Søfteland, skuespillerne Jarl Goli og Kim-Daniel Sannes, fotballtrener Tom Nordlie, værdame Isabella Martinsen og rallykjører Per Anders Ullevålseter er årets deltakere.

LÆREREN: Tom-Erik Nilsen er med som lærer for femte gang, og han har en seier bak seg. Denne gangen er det Kathrine Sørland han skal lære opp i ekspressfart. Foto: EIRIK BREKKE

Rettt fra «Idol»

Eirik Søfteland kommer nærmest rett fra «Idol» til «Skal vi danse».

Les også

Her er TV 2s svar på Oprah...

— Jeg er kjempefornøyd over å få være med. Og dette er helt nytt. Jeg kan jo danse litt fra før, men har aldri vært borti disse eksotiske dansene som Nadya (Khamitskaya) lærer meg. Det er utrolig gøy, så får jeg prøve å vinne denne gangen. Læreren er i hvert fall fantastisk. Men det får gå som det går, det viktigste er å kose seg og ha det gøy samtidig som vi jobber hardt, sier Eirik.

Ny dame, nye muligheter, det er utrolig spennende

Tom-Erik Nilsen

— Jeg skal gjøre Eirik til en så god danser som han har potensial til. Så får vi se hvor langt det rekker. Men dette handler ikke bare om prestasjon, det handler også om utstråling, sier Nadya.

Folkelig

- Hva er Eiriks styrke som elev?

— Han lærer utrolig fort. Det er viktig fordi vi har lite tid å gjøre det på. Og så hjelper det at han er folkelig og sjarmerende. Og selv om han dyrker et hardt rockeimage, er han en god og snill osing bak det. Og så er han utrolig musikalsk og har rytmesans. Det hjelper også, sier Nadya.

LÆREVILLIG: - Eirik lærer utrolig fort. Det er viktig fordi vi har lite tid å gjøre det på. Og så hjelper det at han er folkelig og sjarmerende. Og selv om han dyrker et hardt rockeimage, er han en god og snill osing bak det. Og så er han utrolig musikalsk og har rytmesans. Det hjelper også, sier Nadya Khamitskaya Foto: EIRIK BREKKE

Ny dame, nye muligheter

Tom-Erik Nilsen er med som lærer for femte gang, og han har en seier bak seg. Denne gangen er det Kathrine Sørland han skal lære opp i ekspressfart.

— Ny dame, nye muligheter, det er utrolig spennende. I fjor ble det tredjeplass. Det er naturlig å satse høyt hver gang, og det ser slett ikke verst ut med Kathrine heller, sier han.

Aldri danset før

Alle parene har allerede hatt tre treninger og nå starter hardkjøret. Kathrine Sørland har fått en aha-opplevelse.

— Og jeg som aldri har danset før. Jeg tenkte faktisk sånn: Hvor vanskelig kan det egentlig være med denne dansen? Vel, det var nokså overmodig. Etter første treningen hadde jeg mest lyst til bare å gi opp. Men nå får det fremover. Tom-Erik er veldig flink til å få meg videre og en god partner, sier Kathrine.

VETERAN: Carl I. Hagen deltar sammen med lærer Therese Cleve. Foto: EIRIK BREKKE

Publisert