Kan bli årets TV-navn

Bård og Vegard Ylvisåker er firedobbelt nominert til Gullruten.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

I sin første sesong av «I kveld med Ylvis» har Bård og Vegard Ylvisåker i dag innkassert til sammen fire nominasjoner til TV-bransjens prisutdelingsshow Gullruten, som arrangeres i Grieghallen 12. mai.

Brødreparet, som har tegnet kontrakt med TVNorge om to nye sesonger av underholdningsprogrammet, er nominert i kategorien «Beste nye programserie» og prestisjekategoriene «Beste underholdningsprogram» og «Årets TV-navn». Dessuten er Bård Ylvisåker nominert i kategorien «Beste mannlige programleder».

Norsk attraksjon

Også en annen vestlending gjør det skarpt på listen over nominerte. Linda Eide får to nominasjoner for «Norsk attraksjon», i kategoriene «Beste kvinnelige programleder» og «Beste magasin— eller livsstilsprogram».

Fjorårets mest oppsiktsvekkende suksess, «Hurtigruten minutt for minutt» er nominert til Gullruten i to kategorier. Verdens lengste direktesending, som ble klekket ut på NRK på Minde, er nominert til «Beste event» og «Årets nyskapning».

Krigens pris

«Krigens pris», som er laget av bergenske Flimmer film for TV 2, er nominert i kategorien «Beste dokumentar- eller faktaserie».

Andre gjengangere på nominasjonslisten er «Til bords med fienden», «Hver gang vi møtes», «Ingen grenser», «Buzz Aldrin – hvor ble du av i alt mylderet?», «Lilyhammer» og «Dag 2».

Se hele nominasjonslisten her

Det var i år 434 påmeldte bidrag i konkurransen om å vinne landets gjeveste TV-pris. Bak arrangementet står stiftelsen Gullruten og TV-kanalene TVNorge, TV 2, NRK og TV3, i samarbeid med Nordiske Mediedager.

Publisert: