– Oi! Hundre millioner!

Ylvis’ musikkvideo «The Fox» har passert hundre millioner YouTube-visninger.

Publisert:

— Oi! Hundre millioner! Det er jo det samme som én milliard. Det er fantastisk, sier Vegard Ylvisåker.

— Jeg er målløs, sier lillebror Bård Ylvisåker.

I natt passerte Ylvis’ musikkvideo «The Fox» fra I kveld med YLVIS utrolige 100 millioner visninger på YouTube. Det tok 35 dager.Til sammenligning brukte den sørkoreanske artisten Psy 51 dager på å få like mange treff på sin «Gangnam Style».

– Da det nærmet seg ti millioner klikk, sa jeg til en kamerat at det passet litt dårlig med kake da og at vi fikk ta det til jul når vi kanskje er kommet opp i 100 millioner. Så det er jo vittig at det har gått én måned, og plutselig er vi der, sier Bård Ylvisåker til VG.

Les også

Nå runder de snart100 millioner seere

— En milepæl

— Dette er en gigantisk milepæl. Vi er utrolig stolte av Bård og Vegard, og det er ganske absurd at det som opprinnelig var tenkt til å fylle fire minutters sendeflate av I kveld med YLVIS nå når så bredt ut og får en så suveren mottakelse, sier programdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Eivind Landsverk.

Skal vi tro Landsverk er det ikke bare «The Fox» som fenger. De siste ukene har internasjonale medier begynt å spre mer av innholdet fra årets sesong.

— Sketsjen der de tuter med toghorn fra elbil ble lastet opp 3. oktober, og er allerede vist over 750.000 ganger, godt hjulpet av amerikansk media. Intelevator-klippene fra forrige sesong er oppe i over fem millioner visninger. Det er ekstra gøy å få vist fram bredden i materialet deres, og at de anerkjennes for mer enn én fantastisk musikkvideo, sier Landsverk.

I New York

I dag deltar Bård og Vegard i showet «Late Night with Jimmy Fallon» i New York. Fredag inntar de både sofa og scene på NBC-morgenshow «The Today show with Carson Daly». Til sammen vil disse opptrendene alene nå ut til ca. 6,5 millioner amerikanere. De skal også portretteres av selveste New York Times. Tidligere har de også vært med på «The Ellen Show» med Ellen DeGeneres.

– Vi unner dem denne suksessen og legger til rette for at de får vært med på noen av de utrolige mulighetene som åpner seg. Fra forrige USA-tur hadde de med seg unikt materiale fra turen, og jeg ser ikke bort fra at det blir ekstra moro på I kveld med YLVIS framover, sier Landsverk.

På hitlistene

«The Fox» var onsdag på tiendeplass på iTunes' topp ti-liste over de mest spilte låtene i USA. Den er nummer åtte i Canada, på andreplass i Finland og nummer tre i både Sverige og på New Zealand. I Norge troner den ikke overraskende helt på toppen av iTunes-lista.

På den amerikanske Billboard Hot 100-listen ligger «The Fox» nå på en imponerende åttendeplass.

Publisert:
svp://30408