«Barneraneren» stakk av med filmpris i Bergen

«Barneraneren» regissert av Jon Haukeland fikk prisen for beste norske dokumentarfilm under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF).

VANT: Regissør Jon Haukeland under presentasjonen av høstens norske kinofilmer tidligere i år. Tirsdag ble han belønnet med pris for «Barneraneren» under Bergen Internasjonale Filmfestival. Foto: NTB scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Prisen på 30.000 kroner ble delt ut tirsdag kveld.

I «Barneraneren» har filmskaper Jon Haukeland fulgt gutter på Haugenstua i Oslo. Han skildrer deres sterke bånd til hjemstedet, lokalmiljøet og hverandre på en måte som gjør det lett for publikum å leve seg inn i hovedpersonens indre kvaler, heter det i festivalens omtale.

Les også

Les BTs anmeldelse av «Barneraneren»

«The War Show» regissert av Obaidah Zytoon og Andreas M. Dalsgaard er kåret til året checkpointsfilm, og 25.000 kroner går til det miljøet eller den saken som filmen omhandler. Filmen omtales som en høyst personlig roadmovie, som skildrer Syrias skjebne gjennom radio-DJ Zytoon og vennenes opplevelser i en periode da livene deres blir forandret for alltid.

Prisen i Documentaire Extraordinaire-programmet gikk til «Brothers of the Night», regissert Patric Chiha. Ungdommens dokumentarfilmpris gikk til «Flukten» av George Kurian, mens «Boys» av Sunniva Sundby ble premiert som beste norske kortdokumentar. «The Committee» av Gunhild Enger og Jenni Toivoniemi ble kåret til beste norske kortfilm.

Publisert
  1. Bergen
  2. Filmpriser
  3. Film
  4. Festival
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Gutten som ville være en av gutta

  2. Han reiser verden rundt for å opplyse om farene med Facebook

  3. Skal du på Biff i dag?

  4. Dette bør du få med deg på BIFF

BT anbefaler

Legen Rune Larsen (60) var sikker på at han skulle kokes da han ble innlagt på sykehuset

Infeksjonen er kraftig. Rune Arild Larsen innser at han må komme seg på sykehus.