Dette er Bergens beste band

Verdensrommet og Sushimane danket ut resten av musikkbergen på fotballbanen.

Publisert Publisert

SPRUDLEVANN: Telemarksbandet Verdensrommet og bergensrapperen Onge Sushimane (t.h) vant fotballturneringen på Nordnes. - Jeg er kjempefornøyd, sier rapperen. Foto: Robert Nedrejord

 • Robert Nedrejord
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er varmt, solen steiker og svetten renner fra spillerne på kunstgresset ytterst på Nordnes. Det er fortsatt tidlig på dagen, og publikum er ennå relativt stille. Det som ved første øyekast ser ut som en vanlig fotballturnering har et par uvanlige trekk: Keeperen har tatt seg en sigarett. Neste lag ut har seg en øl mens de venter. Ansiktet til midtbanespilleren minner mye om fjeset på en plakat en kan se fra Bybanen.

 • Se hvordan Nystemten blir på engelsk
  Bergensbandene, både små og store, har tatt turen ut fra scenen, og inn på banen.

NIVÅFORSKJELL: Ikke alle av de åtte minutter lange kampene var like intense. Under denne kampen gjorde Kameleonfamilen en god figur. Foto: Robert Nedrejord

Toalett neste år

FK Hvitmalt, Kakk FC og Fagernes FK er klar. Tenker du deg om kjenner du nok igjen navnene Hvitmalt Gjerde, Kakkmaddafakka og Fagernes Yacht Klubb fra den bergenske bandfloraen. Også medlemmer fra Jon Olav Nilsen & Gjengen og Fjorden Baby! har tatt turen. Initiativtaker for fotballturneringen og musiker i Fagernes Yacht Klubb, Stian Iversen, er storfornøyd med dagen.

Selv om det ble mye murring og småløping fra frustrerte fotballspillere på toalettjakt gjennom den lange dagen i solsteken, virket det som om det ikke var et veldig stort problem. Pådriver Iversen var også fornøyd med at det ikke var like forutsigbart på banen.

— Nå ser det ut som at flere av de bandene som snakket høyest i starten om sine fotballegenskaper, ikke er videre. X Fotballklubb, som fløy inn fra Bodø for anledningen, er blant annet ikke videre til kvartfinalene, sier han.

Variabelt nivå

FORNØYD: - Det var en vanskelig kamp mot Lìnt, men vi vant til slutt 1-0. Jeg er fornøyd med to seiere og en uavgjort kamp til nå, sier musiker Alf J. A. Borge, som for anledningen spilte for samlelaget Kameleonfamilien. Foto: Robert Nedrejord

— Nå vil jeg ikke rakke ned på noen, men det er et spennende nivå her i dag, sier musiker Christian Lerø på samlelaget Kameleonfamilien fra Askøy.

Han har nettopp puttet to mål. Fra tidligere har han en svipptur innom annendivisjon fra da han var junior på Askøy, og til vanlig er han fast spiller på askøylaget Ask i femtedivisjon.

 • Men det er veldig varmt på banen. De åtte minuttene går sent, sier han.

Banan avgjorde

En annen spiller som hevder seg på banen er Sverre Wilhelm Isaksen fra Sverres Ark. Sammen med bandene Souled Beasts og Amped Out danner de Chilli Gonzales. I første kvartfinalen putter han to mål, og er bare få centimeter fra hat-tricket.

— Det er gøy, for vi har ikke trent, og de fleste av oss har knapt spilt på høyere nivå enn barneskolefotball. Men vi er like gode på scenen som vi er på banen. Dette vinner vi, sier Isaksen.

Det ble dessverre ingen seier på Isaksen og Chilli Gonzales, til tross for at medspiller Reber Roald Iversen har hatt en svipptur i Adeccoligaen. Men bronseplassen tok de.

- Hvorfor vant dere ikke?

— Vi ble litt trøtte. Før de forrige kampene ladet vi opp med en banan hver, men denne gang var vi tomme. Energien forsvant.

Håper på flere kvinner neste år

MÅL: Scoring er ikke like gøy for alle, særlig ikke for keeperen, som for anledningen var Admir Korjenic. Foto: Robert Nedrejord

Etter 26 kamper på kunstgressbanen på Nordnes var resultatet klart: «Dette er et ran FKer», bestående av Verdensrommet, Stenersen og rapper Onge Sushimane er bergens beste musikere, i alle fall på banen.

Han sier at han til neste år håper at det blir flere kvinner på banen, noe troféutdeler og BRAK-leder Karen Sofie Sørensen stiller seg bak.

— All ære til StineWingsternes i Norsk Tiger, som var eneste kvinne på banen, sier Sørensen.

Disse spilte:

Chilli Gonzales: Sverres Ark, Souled Beasts og Amped Out

Dette er et ran FK: Verdensrommet, Stenersen og sushi

Norsk Tiger: Norsk Tiger

Divisjonen: Divisjonen

Kakk FC: Kakkmaddafakka

X Fotballklubb: Lamark og Kråkesølv

Lìnt: Lìnt

FK Hvitmalt: Hvitmalt Gjerde + diverse DJ-er

Hjerteslag: Hjerteslag

Fagernes FK: Fagernes Yacht Klubb og Chain Wallet

De Aller Værste: Jon Olav Nilsen & Gjengen og Fjorden Baby!

Kameleonfamilien: Et kollektiv med musikere fra Askøy

Publisert

Sakene flest leser nå

 1. Slik vil Bergen bremse smitten. – Hva vi har i vente kan bare spå­menn si.

 2. Omkom etter frontkollisjon med lastebil på E39

 3. Ved utbrudd må Bergen importere munnbind

 4. Som turist frå Austlandet forventar eg betre enn dette

 5. Brann-spiller i karantene etter kontakt med koronasmittet

 6. Fra lørdag må utestedene stenge kranen ved midnatt: – Det gjør det umulig å drive bedrift