Kygo får slakt i England

Engelsk storavis ikke imponert.

Publisert Publisert
svp://103053

Over to år etter at Kyrre Gørvell-Dahll slo gjennom med sine første remikser, er debutalbumet «Cloud Nine» omsider ute. Og kritikerne er, i det store og hele, lite imponert.

Les også:

Slakt i engelsk storavis

Aller verst medfart får bergenseren i The Guardian, som gir én av fem stjerner og skriver at «disse gledesløse låtene er kjemisk kastrert for lidenskap eller seksualitet».

Evening Standard gir to av fem stjerner og omtaler musikken som «overfladisk pent med lite substans», men legger til at albumet nok sikrer Kygos status som gudfaren av sjangeren tropical house.

The Times er med tre av fem stjerner mer positive og kaller det et flott sommeralbum som «vil få deg til å føle deg bra mens det demper den brysomme prosessen å tenke for mye». Også amerikanske Rolling Stone og svenske Aftonbladet gir tre av fem.

Les flere saker om Kygo:

Les også

Lik BT på Facebook

Kygo-11.jpg

Variabelt på hjemmebaneI Norge er det BT og musikknettestedet Gaffa som er mest positive til «Cloud Nine».

BTs anmelder ga albumet fire hjerter og kaller det «uhyre velprodusert og lekkert», men samtidig med «en underlig ensformig og forutsigbar samling låter». Gaffa, som gir fire av seks stjerner, tror flere spor vil prege sommeren både i Norge og utlandet, men kaller flere av de nye låtene «relativt uinspirerte og tungt formelbaserte».

VG gir albumet terningkast tre: «En nærmest banal, synkopert melodi, spilt på noe som kan kalles mekanisk panfløyte. Gjentatt i det uendelige.» Også BA gir en treer under overskriften «dessverre ikke mye nytt å hente fra Kygo».

BT møtte Kygo i London:

Les også

- Jeg klarer fint å bli vant til dette livet

«Stort sett irriterende»

Mindre imponert er Dagbladet, som mener albumet er overraskende kjedelig og gir terningkast to. «15 låter med tropisk vuggetakt og et rot av gjestevokalister gjør samlingen til en rimelig chartertur til Costa Del Søl,» skriver avisen.

Aftenposten og Dagsavisen lander på samme karakter. Førstnevnte skriver at tekstene «høres ut som de er skrevet med venstre hånd på en dorull», mens sistnevnte melder at Kygo er «helt OK til sitt bruk, men stort sett irriterende».

Terningkast to blir det også hos NRK P3: «En kjip, ensformig og lite nyskapende førsteplate fra Kygo.»

Gjestelisten er klar:

Les også

Slik blir Kygo-festen på Koengen

«Overgår alle forventninger»

Men Kygo-debuten får også rosende omtale.

Nettstedet We Got This Covered mener Kygo «overgår alle forventninger» og gir albumet toppkarakter. Også nettstedet Your EDM har enmeget positiv anmeldelse — det gis ikke karakter - der det heter at «Cloud Nine» neppe er årets beste album, men at det definitivt kan havne på topp ti-listen.

Sist, men ikke minst: Fansen er fornøyd. Gjennomsnittet blant nær 300 Itunes-brukere som så langt har gitt karakter, er fem av fem stjerner.

Les også:

Les også

Sondre fra Fana varmer opp for Kygo over hele Europa

svp://100774
Publisert
svp://103053