Peiskos med Bieber

Justin Bieber omfavner Unplugged-formatet, med varierende hell.

 • Kjetil K. Ullebø
  Kjetil K. Ullebø
  Musikkansvarlig i BT
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Den kanadiske popstjernen og hjerteknuseren Justin Bieber har hatt en litt trøblete start på det nye året. Han er blitt beskyldt for å røyke marijuana, han har ved et uhell lagt ut et bilde av sin bakende på Twitter (det ble raskt fjernet), i tillegg har Justins mamma Pattie Mallette skapt oppstyr ved å finansiere en antiabort-film.

Tapt Youtube-slag

Som om ikke det er nok, har Bieber mistet sitt Youtube-hegemoni. «Baby» var lenge den meste sette låten på Youtube med 825 millioner visninger, men den er nå blitt knust av koreanske PSYs «Gangnam Style», som er blitt sett hele 1,25 milliarder ganger.

Sistnevnte kan nok Bieber leve med, men 18-åringen er antagelig kommet til et veiskille i karrieren. Det finnes knapt mer kyniske musikkfans enn fjortisjenter, og veien fra å være verdens største tenåringsidol til å havne i glemmeboken trenger ikke være lang.

I tillegg er kanskje Bieber klar for å i større grad nå andre målgrupper enn tweens og tenåringer? Kanskje det nettopp er for å fremstå som en mer «voksen» og «autentisk» artist han nå kommer med en akustisk plate med utvalgte låter fra fjorårets «Believe», samt tre nye låter.

Med gitar foran peisen

«Believe Acoustic» er stort sett lyden av Biebers stemme og gitar, med enkelte innslag av trommer og piano. Platen begynner fint med en bossanova-aktig versjon av «Boyfriend», hvor tekstlinjen «Chillin’ by the fire while we eatin’ fondue» setter oss i den riktige peiskos-stemningen. Her får vi være alene med Bieber og gitaren foran peisen, hvis ikke det er hans gitarist Dan Kanter som spiller, da.

Også den Darkchild-produserte knallsingelen «As long as you love me» fungerer i nedstrippet, akustisk versjon. Bieber er vel neppe noe stort vokaltalent, men han viser her at han kan synge, og låten klarer å beholde nerven fra originalen.

Den akustiske live-versjonen av «Fall» er også fin, og av de nye låtene skiller den florlette soul-låten «I Would» seg klart ut. Hver for seg er låtene på «Believe Acoustic» fine nok, men problemet er at mange av dem ikke har nok personlighet når de blir fremført og samlet på denne måten.

— Litt tannløse

Det som gjorde «Believe» til et vellykket popalbum var like mye produksjonen som låtmaterialet - slik det ofte er med moderne popmusikk. Og når ikke Bieber har x antall produsenter til å jobbe med lydbildet, blir mange av låtene litt tannløse.

Justin Bieber viste at han også kan bli tatt alvorlig av den mer voksne musikk-fansen med «Believe»-platen.

«Believe Acoustic» er nok mest for dem som allerede er hardcore-beliebers, men platen kan gi en pekepinn på hvilken retning den unge og talentfulle artisten er på vei.

Uenig med anmelderen? Skriv din egen anmeldelse i kommentarfeltet!

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
 1. Musikk
 2. Musikkanmeldelse
BT anbefaler

Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

Køen av unge mennesker strekker seg flere hundre meter i solskinnet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Kampsportinstruktør siktet for seksuell omgang med mindreårig. Utelukker ikke flere fornærmede.

 2. Slik forklarer de Branns kanonsesong

 3. I det stille har 79-åringen bygget opp en av byens største bedrifter. – Beste noensinne.

 4. Store forskjeller mellom kommunene. Her får innbyggerne billigere strøm.

 5. Vil ha nullutslipp i Bergen. Forventer ikke det samme av Askøy.

 6. Feil rettet på Bergensbanen – fortsatt forsinkelser