Joner-filmen har fått én million visninger. Her ser du hva som egentlig skjedde.

Kortfilmen «Krampeaktig» med Kristoffer Joner er sett av nærmere en million mennesker etter bare en drøy uke på sosiale medier. Nå kan du se filmen bak.

Publisert Publisert
  • Frank Johnsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Filmen har gått som farsott hos Bergens Tidende, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og på Facebook, med mange tusen delinger og totalt nærmere én million visninger.

Og det for en minuttlang film om et 17. mai-drama alle familier kan kjenne seg igjen i.

Joner-video tar av på Facebook:

Les også

Her gjennomgår familien et 17.-mai drama som de fleste har opplevd

Enda en film

Et ekstra element var det at Gine Therese Grønner regisserte filmen med seg selv, ekskjæresten Kristoffer Joner og deres felles datter Téa foran kamera. Alt ble spilt inn på Sydneshaugen for noen uker siden. Og klippet sammen på rekordtid.

— Jeg så ikke den komme. Det er ikke vanlig at en kortfilm blir sett av så mange. Det gjør det ekstra gøy, sier Grønner til BT.

Nå har hun laget en variant av «Krampeaktig», kalt «Krampelatter», en like kort film med tabber, omtak og slikt som viser den dagslange innspillingsprosessen.

- Dette er fiksjon

— Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk, men noen har rotet litt. De ser ikke at filmen er fiksjon. Derfor ville jeg vise at det faktisk er skuespillere på jobb, på en litt morsom måte, sier Grønner.

Hun har laget flere kortfilmer, også med familien, men dette er første gangen hun har opplevd en slik virak.

— Jeg la den ut på Facebook bare for å prøve en ny måte å få spredd film på. Jeg ser jo at filmen passer godt inn i et slikt format.

— Men du tjener ikke penger selv om «halve Norge» har klikket seg inn?

— Nei. Hadde jeg lagt den ut på Youtube, kunne det nok blitt noen penger. Men jeg tenkte ikke i de baner. Filmen er blitt sett, og jeg har fått mye positiv feedback fra kjente og ukjente, sier Grønner.

Når alle generasjoner

Hun tror filmen har en universell appell.

— Venninnene til Téa har sett, kommentert og delt filmen. Foreldrene mine lo også godt. Så den når ut til mange målgrupper. Om det blir flere filmer i kortformatet? Det kommer når det kommer, sier Grønner og smiler.

Publisert