Dro fra Bergen til hysteri i Sverige

Onsdag ettermiddag dro Bruce Springsteen fra Bergen. Nå setter han og resten av bandet Sverige på hodet i noen dager.

Publisert:

FORLOT BERGEN: Bruce Springsteen på vei opp flytrappen før han satte kursen mot Sverige. Nå venter to konserter i Göteborg. I nabolandet er det Springsteen-feber. Foto: BENJAMIN HENNES

Om du synes det har vært Springsteen-hysteri i Bergen, er det ingenting mot det som venter i Göteborg når amerikaneren gjør to konserter på Nya Ullevi fredag og lørdag.

Svenskene har et helt spesielt forhold til Springsteen.

Lager ekstrabilag

De to store avisene Aftonbladet og Expressen trykker opp egne ekstrabilag. Expressen har blant annet vært i New Jersey og besøkt familien Springsteen. Her forteller avisen hvordan familien lever. Bilaget er på 100 sider. Aftonbladet vil ikke være dårligere.

Ifølge Aftonbladet landet Springsteens fly klokken 17.10 i Göteborg. Det var en opplagt amerkaner som tok seg tid til å snakke med både presse og fans.

— Det kjennes fantastisk å være tilbake i Göteborg, sa han til avisen.

Les også

Livet som blodfan

I en klasse for seg

Christoffer Nilsson er journalist i Aftonbladet og arbeider nå døgnet rundt i forbindelse med Springsteen-besøket. Slik beskriver han svenskenes forhold til musikeren:

— Vi har et parnasjonalklenodier i Sverige, som Thåström og Ulf Lundell. Når det gjelder BruceSpringsteen, er det nesten som at vi ønsker, kanskje til og med innbiller oss, at han var svensk. Jeg tror mange svenske fans føler at Bruce sitt hjerte banker litt ekstra for Sverige generelt og Göteborg spesielt. Hans arbeiderbakgrunn er viktig, ettersom mange svensker identifiserer seg med arbeiderklassen og hans musikk.

Ifølge Nilsson er det ingen andre utenlandske artister som er i nærheten statusen Springsteen nyter i Sverige.

  • Det er ingen som har en så lang tradisjon for å lage folkefest her. Det finnes heller ingen artist det skrives så mye i mediene, sier han
Publisert: