Hvem er Nordens herligste?

Lille TV på veggen der, hvem er herligst i Norden her, lurer brødrene Ylvis på. Premiere i kveld.

  • Janne Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

I kveld durer brødrene Bård og Vegard Ylvisåker videre med en utvalgt bukett mennesker som er litt annerledes enn det som gjerne kalles folk flest.

Sist de to bergenserne jaktet på herlige folk var høsten 2007 og våren 2008 i «Norges herligste». Nå har de utvidet søksområdet, og er tilbake på TVNorge med personligheter de mener kan være «Nordens herligste».

Overgår forrige sesong

— Seerne kan vente seg en herlig blanding mennesker som overgår den forrige sesongen. Vi har møtt fantastiske mennesker som byr på seg sjøl. Og ikke minst byr vi på to veldig gode programledere, gliser Bård Ylvisåker til TVNorge.

Han kommer trekkende med en togtur.

— Vi har kjørt Raumabanen. Det er en nydelig togstrekning, forbi Trollveggen blant annet, forteller Bård begeistret.

Vegard har en annen favoritt.

— Det var litt overraskende å møte folk som har et giljotinmuseum i kjelleren. Og så har jeg bestilt is i kjole i Danmark.

Svenskene herligst?

Ylvis har altså besøkt hele Norden, og det viser seg det finnes vel så herlige folk i Sverige som i Norge.

— De er hakket vassere, mener Vegard.

— Jeg tror svenskene tillater seg mer enn oss andre, mener Bård.

- Høyere nivå

Ylvisbrødrene lover minste like mye av rariteter og denslags som sist.

— Det blir litt høyere nivå på deltakerne, jevnt over blir det minst like gode prestasjoner som sist, sier Bård Ylvisåker.

Her er Ylvis med «Tightsmannen» fra Norges herligste:

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

Første episode:

«Indianermannen»— Hugo Bergstrøm

Indianermannen ble opptatt av indianerestetikk på slutten av 70-tallet. Han er kjent i nærmiljøet som indianeren, og går kledd som indianer. Han danser indianerdans og hver vår setter han opp en slags indianerby ved hytten, som består av flere telt og indianereffekter.

«Den klarsynte showmannen» - Hannibal Hildorf

Hannibal er en energisk gledesspreder som synger og danser. Han har vært med i «Danske talenter», og holder konserter ved diverse anledninger. Han lager egne låter og er opptatt av å spre glede til folket ved hjelp av sang og dans. Hannibal er også klarsynt, og spår folk med kule. Han er manisk opptatt av Grand Prix og har prøvd å komme med flere ganger uten hell. Og i 2004 mottok han «Livsglædens pris».

«Operamannen» - Bjarne Geitung

Bjarne er den eneste fastboende igjen på øyen Geitung. Mye av hans tid går med til å dyrke interessen for opera og musikk. Bjarnes stemmeleie når så høyt at han selv har fått problemer med trommehinnene.

«Nakenbøymannen» - Einar B. Gilberg

Einar Gilberg (32) driver sitt eget treningsstudio i Trondheim og har drevet med styrkeløft siden 1988. Han lever for styrkeløft og har satt rekord i nakenbøy. Einar er en frittalende fyr som er over normalen glad i meksikansk gryte.

«Hillevågsbrøleren» - Frank Helgesen

Frank Helgesen er 42 år og jobber som vinduspusser i Stavanger. Han snakker med alle forbipasserende og liker å sjokkere med uventete kommentarer som «Sprechen Sie deutsch?» eller «Hello Max». Disse kommentarene har gjort han kjent som «Hillevågsbrølaren» på folkemunne i Stavanger sentrum.

Publisert: