Viste black metal for motefolket

Kristian Aadnevik (32) viste sin nyeste kolleksjon på London Fashion Week.

Publisert Publisert
  • Dyveke Nilssen
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Sent tirsdag kveld samlet 300 av de viktigste folkene i bransjen seg for å se motedesigneren fra Fanas nyeste kreasjoner.

Visningen ble holdt under åpen himmel i bakgården til en gammel georgiansk bygning sentralt i London.

Black metal

Blant gjestene var viktige innkjøpere og journalister, og også kjendiser og britiske fotballfruer. Flere fikk seg kanskje et lite sjokk da showet til Aadnevik, som er kjent for å lage glamorøse og rocka plagg, startet. Denne gangen hadde han latt seg inspirere av Bergen.

— Årets kolleksjon er basert på black metal. Jeg ville bruke noe som står meg nært og gå tilbake til røttene mine, sa Aadnevik da Bergens Tidende besøkte studioet hans for noen uker siden.

— Vi har forsøkt å utvikle det til noe vakkert som folk kan like. Klærne er fortsatt feminine, men litt tøffere og litt mørkere enn før.

Les også

Tar black metal til catwalken på Londons moteuke

Burzum og Satyricon

Mens gjestene strømmet til og samlet seg med drinker og DJ under en enorm lysekrone, foregikk det et salig kaos backstage. Aadnevik sa før visningen at han ikke var nervøs, men mest bekymret om han skulle bli ferdig. Det ble han, så vidt.

— Det var litt stress, men vi rakk akkurat å bli ferdig bare noen minutter før vi startet. Men sånn er det alltid, sa en lettet Aadnevik etter showet.

Høst- og vinterkolleksjonen er kalt «Chimera», etter det tredelte beistet fra mytologien som hadde løvekropp, slange- og geitehode. Den besto av kjoler, bukser og kåper i materialer som lær, skinn, og pels, og farger som sort, rødt og grønt.

Modellene gikk ned langs catwalken under et svært tre, til en blanding av svartmetall som Burzum og Satyricon og klassisk musikk, en noe utradisjonell miks for et moteshow.

God respons

Men det dramatiske showet fikk god respons, og flere av kreasjonene ble møtt med stor begeistring fra publikum. Aadnevik var selv strålende fornøyd etter showet.

— Det gikk veldig bra og hele opplegget funket. Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra de som er her fra bransjen, sier han til bt.no.

Også venner av designeren strømmet til bak scenen for å gratulere ham.

— Jeg har ikke sovet så mye den siste uken. Nå skal vi ta en velfortjent feiring, og så starter jobben mot den neste kolleksjonen.

- Ikke for alle

Blant gjestene var Tor Andre Flo og hans kone Randi, som kjenner designeren.

— Showet var kult og du ser at han er flink, men det er ikke en typisk kolleksjon for en fembarnsmor, sa Randi etter visningen.

— Det er spesielt. Det er ikke for alle, men det er ikke meningen heller.

Publisert

Sakene flest leser nå