Her er TV 2s svar på Oprah...

Else Kåss Furuseth får sitt eget talkshow på TV 2 i høst. Det var en av nyhetene da kanalen presenterte sitt høstprogram i dag.

TALKSHOWDRONNING: Else Kåss Furuseth forteller Stian Blipp om sitt nye talkshow. Foto: RUNE NIELSEN

 • Vegar Valde
  Vegar Valde
  Fotosjef i BT
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Humoristen hadde valgt det hun kalte en «subtil» måte for å antyde hvilket forbilde hun har når hun setter i gang med «Else». Og i likhet med Oprah Winfrey satser Else på å være på fornavn med sine intervjuobjekter. Og de vil alltid være de hotteste, kunne hun love da hun presenterte seg for publikum og programleder Stian Blipp.

Farmen-område på Sumo

TV-høsten er en kombinasjon av velkjente seersuksesser og nye satsinger. «Farmen»-innspillingen er allerede i gang, med flere drektige dyr som kommer til å utfordre deltakerne. Nytt av året er at «Farmen» får sitt eget område på TV 2 Sumo der tilhengerne får en god del ekstra.

OPRAH-ELSE: - Jeg antyder på en subtil måte hvordan det nye talkshowet "Else" skal bli, sa Else Kåss Furuseth da hun lanserte programmet sitt sammen med Stian Blipp. TIL NYDALEN: Stian Blipp skal være med i "Torsdag kveld fra Nydalen" i høst. STORSATSING: TV2-sporten har en kjempeutfordring når de skal dekke vitner-OL i Sotsji til vinteren: Stian Blipp presenterte fra venstre: Julie Strømsvåg, Carsten Skjelbreid, Aril Riise, Davy Wathne og Annemarta Giske.TALENTJAKT: "The Voice"-dommere i høst blir Lene Nystrøm, Espen Lindh, Sondre Lerche og Tommy Tee. FOTO Rune Nielsen.

For TV 2-seere blir «Stjernene på slottet» et nytt bekjentskap. På et vinslott i italienske Toscana følges kjendisene Lise Karlsnes, Dennis Storhøi, Fredrik Græsvig, Gro Hammerseng og Toralv Maurstad. De skal både bli kjent med hverandre og seerne i løpet av oppholdet.

Tusvik føder på TV

Godt kjent blir også seerne med Sigrid Bonde Tusvik. Hun har for sikkerhets skyld latt kameraene følge hele prosessen med eget svangerskap og fødsel og den første tiden etterpå.

— Jeg var redd for å bli glemt, forklarte Sigrid og understreket at hun ikke hadde noen prinsipper igjen etter dette... Noe mer alvorlig begrunnet hun programmet med at hun mente det var viktig å vise av svangerskap og fødsler ikke bare er tindrende lykke.

— Det er både fælt og fint, mye grining, veldig mange råd. Og det er en grunn til at man vanligvis ikke filmer fødsler. Hver gang jeg ser opptakene, kjenner jeg at det blir veldig lenge til neste barn, sa hun.

Funksjonshemmede på Hardangervidda

I «Ingen grenser» er Oddbjørn Hjelmeseth ny ekspedisjonsleder når elleve funksjonshemmede setter kursen fra Bergen til Finse over Hardangerjøkulen. Den tidligere langrennsstjernen fra Nordfjord var sterkt imponert over den indre drivkraften og viljestyrken hos deltakerne som han mente var vel så sterk som hos Petter Northug og Marit Bjørgen.

«Hotel Cæsar» går og går. I følge Stian Blipp er det nå vist 2500 episoder i løpet av 15 år.

— Og dette har bare vært oppvarming, det er nå det virkelig begynner, sa han. Og selveste Georg Anker Hansen i Toralv Maurstads skikkelse skal bli å se igjen.

STORSATSING: TV2-sporten har en kjempeutfordring når de skal dekke vitner-OL i Sotsji til vinteren: Stian Blipp presenterte fra venstre: Julie Strømsvåg, Carsten Skjelbreid, Aril Riise, Davy Wathne og Annemarta Giske. Foto: RUNE NIELSEN

«Senkveld» kommer tilbake, denne gangen er de også en del av den storstilte satsingen TV 2 har på OL i Sotsji. Dekningen av vinterlekene blir et kjempeløft for kanalen.

Ekteskap, familie og jobb

Marthe Sveberg tar for seg livet i mange avskygninger i høst. Hun skal fortsatt prøve å smi sammen deltakere i «Jakten på Kjærligheten» som nå går inn i sin tredje sesong. Og så skal hun bevege seg inn i følgene av den slags jakt, «Hvordan overleve» handler om ekteskap, familie, jobb og utseende.

— Jeg er redd alt med ekteskap. Det er så mye som kan gå galt. Og i grunnen er det utrolig naivt å love noe «for alltid», sier Marthe som skal bore i de temaene vi ikke så gjerne snakker med hverandre om. Med utgangspunkt i sitt eget liv skal hun prate med folk som lever på svært forskjellig vis, fra å takle utroskap, til å ha skilt seg tre ganger, leve i såkalt åpne forhold eller å se tilbake på 61 års ekteskap.

Det blir gjensyn med «Torsdag kveld fra Nydalen», «Klaus på kanten», «The Voice» og «Nårje» på hovedkanalen. «Kokkenes kamp» er en nyskapning.

Mer mat blir det i «Matagentene» der Thea Olsen og Espen Fiveland undersøker hvordan maten vi spiser blir til.

Noen sjokk

— Jeg kan love en god del aha-opplevelser - og kanskje noen sjokk, sa Thea Olsen under presentasjonen. Hun håper at programmet skal gjøre folk litt mer bevisste på hva de putter i munnen.

Og så blir det naturligvis en ny runbde med «Skal vi danse»...

Denne høsten skal både «guttekanalen» Zebra og «jentekanalen» Bliss får ansiktsløftninger og enda spissere profil. Zebra serverer blant annet serier som «Vikings» og «Sons of Anarchy». Bliss har modellkonkurransen «Det Nye-jenta» og serier som «Tigerstaden» på programmet.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Familien har fått nok: – Vi flytter ene og alene på grunn av skoleveien

En far knuger hånden til datteren idet de krysser veien. En håndfull eldre barn sykler forbi i rasende fart.

Mest lest akkurat nå

 1. Helikopter har styrtet i Telemark

 2. Mann målt til 130 km/t i E39-tunnel

 3. Her er Lauritz på jobb­intervju. Han må bevise at han tåler blod­slitet på museet.

 4. Hege gikk ned elleve kilo med sukker­kutt. Her er fire ting du kanskje ikke visste om sukker.

 5. Mann til sjukehus etter ulykke i Nordfjord

 6. To stikker seg frem, én skuffer stort