Comeback for Stig van Eijk

Etter Melodi Grand Prix i 1999 trakk Stig van Eijk seg helt ut av rampelyset. Nå gjør han comeback som soloartist.

svp://27604

— Det var et helt bevisst valg jeg tok den gangen. Det var et ekstremt fokus. Å være 17–18 år og ha alt lyset rettet mot deg, er jo gøy en stund. Men jeg valgte å hoppe av den karusellen, sier Stig van Eijk som kom på 14. plass i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Jerusalem i 1999 med "Living My Life Without You".

Skrev vinnerlåt til Idol

Riktignok har bergensartisten hele tiden drevet med musikk, men litt på siden av kommersielle krav fra plateselskaper. Mange vil ha hørt bandet hans Soul Express Orchestra, og enda flere har fått med seg at han i 2003 skrev vinnerlåten til den sørafrikanske utgaven av "Idol", som siden solgte til dobbel platina.

— Hjertet mitt er 150 prosent i reggae/soul/hip hop-sjangeren, sier han.

Og nå slipper han singelen og videoen "Never Say Never", en låt som er produsert av 2Ugly2Hold.

— Låten er en slags presentasjon av meg selv, som handler om å ha tro på seg selv til å komme seg opp og frem. Den har sommervibber og feelgood-stemning, sier han.

Den rette sommerfølelsen

For å få den rette stemningen i videoen, måtte Stig van Eijk trekke sørover.

— Det hadde ikke vært det samme å gjøre innspillingen på stranden i Nipedalen, sier han og ler.

Dermed ble det en strand i Portugal, der stranden, solnedgangen, frihetsfølelsen og det gode livet lot seg fange på film, i regi av Marcello Riffo.

— Det er følelsen av at det endelig sommer.

Album til høsten

Fredag holdt han releaseparty for gode venner på Galleri Nygaten. Til sommeren venter mer livespilling mens en plateutgivelse på AGF Music kan forventes til høsten.

— Dette er noe jeg ville bruke god tid på, sier han.

Han har stor tro på den musikken han nå holder på med.

— Musikk i grenselandet reggae og soul er ikke den mest kommersielle musikksjangeren, men det tror jeg kommer. Det ville uansett denne musikken jeg brenner for, da ville det vært falskt overfor meg selv å holde på med noe annet.

PORTUGAL: Stig van Eijk måtte trekke sørover for å finne den rette sommerstemningen til låten. PRIVAT

svp://27604