Annie knuser hjerter i England

Anmeldere i Englands største musikkmedier ligger nesegrus i en kollektiv forelskelse. Hjertebanken inntraff da Annie slapp debutplaten sin på det britiske markedet, 7. mars.

LOVPRIST: Annie slapp debutplaten sin i England denne uken. Det ble lovprisninger og høye terningkast. - Det er helt fantastisk og ganske utrolig å få slik oppmerksomhet i England, sier Annie selv.<p/> ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

MIA GILL

««Anniemal» vil få Kylie til å skjelve i frykt». «Det finnes ingen kjedelig låt her». « «Anniemal» vil mest sannsynlig bli det beste albumet i 2005». Slik lyder konklusjonene til kritikerne i magasinene Attitude, Observer Music Monthly, og det obligatoriske Time Out. En nær sagt samlet engelsk musikkpresse har denne uken mottatt «Anniemal» med lovprisninger og høye terningkast.

— Det er helt fantastisk og ganske utrolig å få slik oppmerksomhet i England. Det er i grunnen vanskelig å beskrive hva man føler, det er nesten litt voldsomt med så mange fine ord på en gang, uttaler Annie i en pressemelding.

Kylie under skosålen

Gjennom store deler av 2005, har Annie opphold seg i England for å promotere platen. I tillegg til de allerede nevnte magasinene, har hun blitt intervjuet av storheter som Sunday Times, ID, NME og Uncut. Amerikanske Rolling Stone og Interview, har også laget større intervjuer med den gryende stjernen.

Siden i fjor høst har dessuten singlene «Chewing Gum», «Me Plus One» og «Heartbeat» vært sluppet på det engelske markedet. Og det til så gode mottakelser at The Guardian i februar tillot seg å være mer enn optimistisk på Annies vegne:

«På slutten av dette året vil hun mest sannsynlig ha kverket Kylie under sålene av sine bunnsolide, nordiske snow-joggere», skrev journalisten.

Hjerteknusende musikk

«Hjerteknusende» er et ord som går igjen, når kritikerne beskriver Annies musikk.

— Det er lett å høre skjørheten i musikken hennes, selv om den er dansbar. Men i tillegg lytter engelskmennene i større grad til tekstene, ettersom Annie skriver på morsmålet deres. Og de handler jo mye om tapt kjærlighet og savn, sier manager i bpop, Kathrine Synnes.

Responsen blant engelske kritikere har også vært overveldende for henne:

— Du kan jo aldri vite hvordan en plate blir mottatt i England. Den blir gjerne hypet opp en periode og så glemt. Men med all den positive forhåndsomtalen av singlene, har det jo ant oss at noe var i gjære ..., fortsetter Synnes.

Plateslipp i USA og Europa

Så langt har ikke Synnes noen klare tall på hvor mye singlene og albumet har solgt i England. I Norge har «Anniemal» passert 15.000 i salgstall. I mai slippes platen på det amerikanske markedet, og fra sommeren og utover høsten lanseres den i en rekke europeiske land. Frankrike, Spania, Italia og Irland står blant annet på planen.

Publisert
  1. Musikk
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Slik kom politiet på sporet av Hokstad

Mandag startet rettssaken mot den tidligere Sorbonne-gründeren.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. USA innfører innreiseforbud for personer fra Norge og 29 andre land

  2. – Av alle ting regjeringa kunne ha pålagt Bergen, var dette noko av det raraste

  3. Brann i Øygarden slukket

  4. Lærer ved bergensskole manipulert inn i video. Nå blir elev anmeldt.

  5. På Vestlandet må familiene selv betale for behandlingen. Østpå tar sykehuset regningen.

  6. Bestefar skal ha voldtatt barne­barn i skole­ferier: – Jeg husker jeg bare frøs